Yeni asfalt ile onarım çalışmalarına devam

Çorum Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı asfalt ekipleri durmadan çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

19 Ağustos 2014 Salı 17:05
 Yeni asfalt ile onarım çalışmalarına devam


Çorum Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı asfalt ekipleri durmadan çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Yaz aylarında yeni asfalt döken, var olan asfaltların ise bakım ve onarımını bitirmeyi hedefleyen belediye ekipleri mesaiye devam ediyor. Mimar Sinan Mahallesi ile hemen yanı başındaki Gülabibey Mahallesi'nde iş makinalarının sesi yükseliyor.


Yenidoğan Caddesi yenileniyor


Göğüs Hastalıkları Hastanesi'nin hemen karşısında yer alan Yenidoğan Caddesi trafiğin yoğun olduğu bir bölge. Cadde, Cemilbey Caddesi'ni Fevzi Çakmak Caddesi'ne bağlaması nedeniyle de sürücülerin sık sık kullandığı bir nokta.  280 metre uzunluğundaki caddede yoğun kullanım nedeniyle aşınmalar oluştu. Belediye ekipleri bu bölgeyi hemen bakıma aldı, kazı çalışması başladı. 50 cm derinliğinde, 8.5 metre genişliğindeki kazı çalışması şuan devam ediyor. Kazı çalışmalarının ardından Yenidoğan Cadde'si asfalt serimi için uygun hale getirilecek sonra da 600 ton asfalt serimi yapılacak. Bölge sakinleri çalışmalardan, belediyenin hizmetlerinden memnun. Gülabibey Mahallesi Muhtarı Hikmet Durgun halkın düşüncelerine tercüman oldu. "Belediyenin hizmetlerinden fazlasıyla memnunuz." diyen Durgun, Yenidoğan Caddesi'nin asfaltının sıkıntılı olduğunu, o yüzden belediyenin de çalışmalarına hemen başladığını anlattı.


Gülabibey'in ara sokakları da yenileniyor


Gülabibey Mahallesi'nin farklı noktalarında belediye ekiplerini görmek mümkün. Yenidoğan 6. Sokak'ta da asfalt mesaisi devam ediyor. 230 metre uzunluğundaki sokakta aşınmaya bağlı yenileme çalışmaları sürüyor. 50 cm derinliğinde, 7.5 metre genişliğindeki Yenidoğan 6. Sokak'ta kazı çalışması yapılıyor. Ardından mekanik serim yapılacak, en sonunda ise ekipler sokağa 420 ton sıcak asfalt serimi yapacak.


Karafakioğlu 4. ve 5. Sokaklarda da çalışma var


Yenidoğan Caddesi'ne bağlantısı bulunan Karafakioğlu 4. Sokak'ta Çorum Belediyesi'nin başka bir ekibi yenileme çalışması yapıyor. Sokak 280 metre uzunluğunda, 6 metre genişliğinde. 50 cm derinliğindeki kazı çalışmasının ardından Karafakioğlu 4. Sokak'a 410 ton sıcak asfalt dökülecek.


Karafakioğlu 5. Sokak'ta ta yenileme çalışması sürüyor. 250 metre uzunluğunda, 6 metre genişliğindeki sokakta yine 50 cm derinliğinde kazı çalışması devam ediyor. 370 ton asfalt serimi yapılacak olan Karafakioğlu 5. Sokak sakinleri çalışmalardan memnun.  


Mimar-Sinan 11. Cadde asfaltlanıyor


Bir süredir asfalt serimi için çalışmaların devam ettiği noktalardan biri de Mimar-Sinan Mahallesi 11. Cadde. Çorum Sanayi Girişinin bulunduğu 11. Cadde'de silindirler aralıksız çalışıyor. 2 bin ton asfalt serimi yapan belediye ekipleri hem bölge sakinlerini hem de sanayi esnafının takdirini topladı. 




Son Güncelleme: 19.08.2014 17:08
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Vatandaş 2014-08-19 21:04:44

Çorum Ülkemizin en şirin şehri en temiz şehri.Başkanımıza da bu yakışır