Yeni bir kadın derneği kuruldu

Çorum'da Ses Verenler İş Kadınları Derneği (SESPİA) kuruldu.

01 Mart 2015 Pazar 14:12
 Yeni bir kadın derneği kuruldu


Çorum'da Ses Verenler İş Kadınları Derneği (SESPİA) kuruldu.


SESPİA Derneği Üyesi kadınlar  önceki gün yemekli bir tanıtım toplantısı düzenledi.


Vadi Restoran'da gerçekleştirilen etkinliğe Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candann yanı sıra dernek üyeleri ve  davetliler katıldı.


Derneğin tanıtım slaytı ile başlayan toplantının açış  konuşmasını SESPİA Derneği Kurucu Üyesi Sevim Kaleli yaptı. Kaleli, amaçlarının Çorum'da farkındalık ve duyarlılık oluşturarak, kadınlarla gönül bağlarını kurmak olduğunu söyledi. Kaleli ''Kadınlarımız sahip olduğumuz en kutsal değerlerdir. Son günlerde yüreklerimizi dağlayan kadına şiddet, tecavüz ve ölüm haberleri ile artan duyarlılığımızın bizi ayrıcı değil, birleştirici yönde geliştirmesini öngörüyoruz. Çözümleri birbirimize kenetlenerek bulabileceğimiz inancıyla yola çıktık.'' dedi.


SESPİA Kurucu Üyesi Semrin Kaleli, SESPİA Derneği’nin kuruluş amaçlarını şöyle sıraladı;


"Ekonomik sosyal ve kültürel statülerini yükseltmeye çalışmak, girişimcilik kültürünün kadın ve gençler arasında yaygınlaşmasını sağlamak, kadın ve gençlerin iş hayatında yaşadıkları sorunları çözmeye çalışmak, ihtiyaç duyulan alanlarda gerekli desteği sağlamak, dostluk, sanat, eğitim, sağlık ve sosyal alanlarda işbirliği yapmak.”


Programa katılan Ortaköy Belediye Başkanı Taner İsbir ise, kadınlarımızın dinimizde ayrı bir yeri olduğunu vurgulayarak,'' Mensup olduğumuz İslam dininde kadının ayrı bir yeri vardır. Bizler cennet annelerin ayakları altındadır diyen bir dinin mensuplarıyız.Sizler gönül elçisi olduğunuz sürece hepinizin yanındayım ve her türlü destek vermeye hazırım.”diye konuştu.


Konuşmalarının ardından davetlilere  ikramda bulunuldu.



Son Güncelleme: 01.03.2015 15:22
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165