Yeni doğan desteği başladı

Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü 15-21 Mayıs Aile Haftası etkinlikleri kapsamında...

20 Mayıs 2015 Çarşamba 16:39
Yeni doğan desteği başladı

Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü 15-21 Mayıs Aile Haftası etkinlikleri kapsamında ‘Tarih ve Kültür Ekseninde Aile’  konulu panel düzenledi.

Turgut Özal Belediye Konferans Salonu’nda düzenlenen panele, Ticaret Müdürü Fikret Yıldırım, Kültür ve Turizm Müdürü Ali Özüdoğru, bazı okul müdürleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Panelin açış konuşmasını yapan Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Ali Dinçer, ailenin toplumun temel taşı olduğunu söyledi.

Hükümetin sosyal destekler kapsamında yer alan Çocuk Doğum Yardımı ile ilgili bilgi veren  Dinçer, “Doğum Yardımı programı 15 Mayıs 2015 tarihi itibariyle uygulanmaya başlamıştır. Yasaya göre Türk vatandaşlarına, canlı doğan birinci çocuğu için 300 TL, ikinci çocuğu için 400 TL, üçüncü çocuğu ve sonraki çocukları içinse 600 TL tutarında doğum yardımı yapılacaktır.’’ dedi.

Hitit Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdür Yardımcısı Yakup Coştu, Hitit Üniversitesi Kadın ve Aile Sorunları Araştırma Merkezi Öğretim Görevlisi Tuğba Gülen ve Sosyal Hizmetler Merkezi Müdürü Eğitimci Ali İhsan Körpe’nin konuşmacı olarak katıldığı panelin Moderatörlüğünü Hitit Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Mehmet Evkuran yaptı.

Panelistlerden Tuğba Gülen, sunumunda tarihi süreçte Türk aile yapısını anlattı. Gülen, “Türk toplumları tarih boyunca ailenin kurumsal bir unsur olarak yaşamasına özel önem verilmiştir. Bu Türklerin ulusal, kültürel ve dinsel değerler sisteminden kaynaklanmaktadır.’’ Dedi.

Panelistlerden Sosyal Hizmetler Merkezi Müdürü Eğitimci Ali İhsan Körpe ise, Çorum’da aile Hizmetleri konusunda istatistiki bilgiler verdi.

Son Güncelleme: 09.08.2018 20:16
Anahtar Kelimeler:
çorum KonferansYeni Doğan
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.