Yeni Müdür makamına oturdu

Milli Eğitim Bakanlığı oluruyla geçici görevle Milli Eğitim Müdürü olarak atanan Ömer Yılmaz, yeni görevine başladı.

14 Haziran 2019 Cuma 15:03
Yeni Müdür makamına oturdu

Milli Eğitim Bakanlığı oluruyla geçici görevle Milli Eğitim Müdürü olarak atanan Ömer Yılmaz, yeni görevine başladı.

Çorum Valiliği’nden göreve başlama yazısı onaylanan yeni Milli Eğitim Müdürü Ömer Yılmaz, bugün itibariyle makamında resmi iş ve işlemlerini yürütüyor.

Edindiğimiz bilgiye göre, Milli Eğitim Müdürü Ömer Yılmaz, Yozgat Bozok Üniversitesi Kütüphane ve Dökümantosyon Daire Başkanlığı görevinden MEB Personel Genel Müdürlüğü’nün inisiyatifinde teknik olarak kadrosu boş bulunan Çorum MEM’e atandı. Yılmaz, Yozgat değil, Burdur/Bucak doğumlu, ancak Yozgat’ta tanınan ve sevilen bir ailenin damadı.

Gelişmeler üzerine Milli Eğitim Müdürlüğü’ne vekalet eden Yahya Çoban’ın görevden alınması ve yeni atama kararnamesinden habersiz olan AK Parti Çorum Milletvekilleri Ahmet Sami Ceylan, Oğuzhan Kaya ve Erol Kavuncu, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı ile görüşerek durumu izah etti.

Bu arada dün kurumda yaşanan gerginlikten Milli Eğitim Bakanı ve bakanlık üst düzey bürokratlarının da haberdar olduğu, olup bitenlerin bakanlık nezdinde Çorum açısından menfi yansımalara neden olduğu öğrenildi.

Çorum’da MEM’de yaşananlar ve polisin güvenlik tedbiri alması üzerine Milli Eğitim Bakanı ile İçişleri Bakanı’nın bir görüşme yaptığı iddia edildi. İçişleri Bakanı’nın Çorum Valisi ile de konuya dair görüştüğü ileri sürüldü.

Öte yandan Milli Eğitim Müdürlüğü’nde gerçekleşen görev değişimi bir yerel gazete, bazı internet gazeteleri ve sosyal medya mecralarında tartışma konusu oldu. Söz konusu yayınlarda kurumdaki görev değişikliğinin doğru bir karar olmadığı savunuldu.

Çorum TSO ve Ticaret Borsası değişikliği eleştirirken, bugün de Eğitim Bir-Sen ve İnsani Değerler Platformu'nun MEM önünde basın açıklaması yapacağı duyuruldu.

Son Güncelleme: 15.06.2019 17:12
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
YALNIZKURT 2019-06-14 16:04:59

HAYIRLI UĞURLU OLSUN. MEMLEKETÇİLİK DE NEDİR ? LİYAKAT ESAS OLMALI.

Avatar
Çiçekler yaptırıp geliyoruz 2019-06-14 16:37:52

Helal olsun.Dün uçanlar,kaçanlar,havada parende atanlar,olmaz istemeyüz diyenler,makama oturmasına müsaade etmeyenler,Çorum da her şeye muktedir olup,Ankara da tanınmayıp,bilinmeyenler,her türlü gayret sonuçsuz kaldı.Emir demiri kesmiştir.

Avatar
Çorumlu 2019-06-14 20:09:44

Milli eğitim Özcan Kuşçu vb çiftliği haline gelirken de aynı tepkiyi gösterdeydi medyamız idareci atanırken uydurma başarı belgeleri ile eğitim bir sen mrnsuplarına puanlar verilirken de sesleri çıksaydı vekillerin oda başkanlarının

Misafir Avatar
Ömür dediğin gelip geçermiş 2019-06-15 09:29:42 @Çorumlu

Özcan Kuşcu nun marifetiyle üç yıl önce EML son hafta ders ücretini alamamıştık.Tam bir yıl yazıp çizip,Türk eğitim senin girişimleriyle bakanlıktan gelen yazı sonucunda sorun çözülmüştü.Talep etmemize rağmen üç yıl önceki ücret yine verilmemişti.Kimse mevcut durumuna güvenmemeli,dün müdür olan bu gün orta yerde kalabiliyormuş.Güç birden buharlaşıp,havaya karışıp,gidiyormuş.Örnekte görüldüğü gibi...

Beğenmedim! (1)
Avatar
ÇORUMLU 2019-06-14 17:35:15

Yahya ÇOBAN yaptığı haksızlıkıların, zulümlerin hesabını verecek... yaptıkları yanına kar mı kalacaktı... siyasilere sevimli gözükmek için hak hukuk nedir tanımayan bir insanı savunanları anlamıyorum... darısı Özcan KUŞCU'nun başına inşAllah... onunda yaptıkları yanına kar kalmayacak... nasıl silinip gittikleri hep birlikte göreceğiz...

Avatar
Personel 2019-06-14 16:27:43

Hayırlı uğurlu olsun.Allah utandırmasın. Bu işler ben asarım biçerim, buranın kralı Benim’le yürümeyeceğini yıllar sonra göstermiş olundu.Teşekkürler.

Avatar
ÜMİT 2019-06-15 09:12:04

YALNIZKURT DESTEKLEDİĞİNE GÖRE YENİ MÜDÜR KURTCU O ZAMAN BAKANLIK KURTCULARIN ELİNE GEÇMİŞ HADİ HAYIRLISI

Misafir Avatar
Kuçşçu olmasın,Kurtçu olsun 2019-06-15 11:11:50 @ÜMİT

Yozgat'ta tüm müdürler ülkücü,öğretmen evinde MHP ve ülkücü gazeteler var.Bir kurtçu da Çorum da olsa ne olur.

Beğenmedim! (2)
Avatar
Ahmet 2019-06-14 16:09:40

Eğitime bu kadar önem verdiğiniz görmek çok güzel. Keşke 15 yılda 17 kez sistem değişirken de 'ne yapıyorsunuz, çorba oldu iş' diyebilseydiniz.

Avatar
Cem yılmaz 2019-06-14 18:52:01

Asc karizma completed nokta