Yeni Rektör görevi devraldı

Hitit Üniversitesi Rektörlüğü'nde devir-teslim günü

27 Mayıs 2019 Pazartesi 14:13
Yeni Rektör görevi devraldı

Hitit Üniversitesi Rektörlüğü’nde devir-teslimi gerçekleştirildi.

Görevi yeni Rektör Prof. Dr. Ali Osman Öztürk’e devretmeden önce bugüne kadar yaptıkları çalışmaları özetleyen Prof. Reha Metin Alkan, “2010 yılında devraldığımız üniversitede İnkılap Tarihi, İngilizce, Türkçe dersleri için hocalar liseden geliyordu. Bugün ise üniversiteler arasında geldiğimiz sıralama belli. Bu nedenle değerlendirme yapılırken doğru ve vicdani değerlendirilmesi gerekir.” dedi.

Alkan, “Çorum’da yapılabilecek pek çok proje var. Biz de bunları elimizden geldiğince yaptık. Yerleşke çalışmaları, gücümüz yettiğince başlananlar, yapılanlar var. Lazım olan tüm birimlerin projeleri yapıldı. Bütçe çerçevesinde ihaleye çıkılacak aşamada. 2011 yılında arazimiz dahi yoktu. Çok şükürler olsun temel anlamında hiçbir sorunumuz yok. Bir çok medeniyete ev sahipliği yapmış binlerce yıllık bir geçmişi olan bir ildesiniz. Böylesi geçmişi olan bir ile hizmet etmek gerçekten çok önemli. Sahip olduğunuz kültür birikimi, bizim yaptığımız çalışmaları çok çok geride bırakacaktır. Hep bizden daha fazlasını yapacak birine bu görevi devretmeyi istemiştim. Bir Çorumlu olarak, meslektaşınız olarak size gönülden başarılar diliyorum.” sözleriyle yeni rektör Prof. Dr. Ali Osman Öztürk’e sözü ve görevini devretti.

Rektör Prof. Dr. Ali Osman Öztürk ise, Rektör Alkan’ın bir çırpıda anlattığı çalışmaların ne kadar emek ve gayret gerektirdiğini bu işin içinde olanların çok iyi bildiğini vurgulayarak, özetle şunları söyled: “Taş üstüne taş koyan herkese çok teşekkür ediyorum. 8 yıl oyunca canla başla çalışan sayın Rektörümüze özellikle şükranlarımı sunuyorum. Anadolu’nun münbit bir şehrinde böyle bir üniversite oluşturmak her babayiğidin harcı değildir. Çıtayı yere düşürmeyeceğiz. Daha da yükselteceğiz. Hitit Ailesi sizi kolay kolay bırakmaz. Bu kadar kalıcı eseri yapan birinin peşini bırakmayız. Bu bir vedalaşma değil. Sizinle yakın temasımız her zaman sürecek. Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz. Biz de inşallah işlerimizle, alacağımız mesafelerle birbirimizi daha iyi tanıyacağız. Taş üstüne taş koymaya, Çorum’u üniversiteler içinde daha da ileri sıralara çıkartmaya çalışacağız. Her çalışma ortamında başarı huzurdan geçer. Önceliğim üniversitemizde var olan huzur ortamını sürdürmek. Birlikte huzur ve mutlulukla çalışacağız. Gelişmeleri hep birlikte takip edip, çalışmalara destek vereceğiz. Yeni kuşakların gelişen dünyaya adapte olabilmesi için elimizden geleni yapacağız.”

Törende daha sonra Prof. Reha Metin Alkan, Rektör Prof. Dr. Ali Osman Öztürk’e rektörlük cübbesini giydirerek, çiçek ve kalem verdi.

Son Güncelleme: 29.05.2019 12:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Kahin ve kehanet 2019-05-28 17:44:03

İlk fotoğrafta eski rektör,yeni rektör ve aynı hizada yanılmıyorsam Av.Maden birlikteler.Merakımdan yazdım.Bir öngörüde gelecek için yazayım.Av.Maden gelecek seçimde AKP nin 1.sıra adayı ve Çorumdaki tek vekili olacaktır.ASC listede olmayacak,Kavuncu ise 2.sıradan çıkamayacaktır.Diğer vekillikler 2 MHP ve 1 CHP olacaktır.Bu fotoğraf bir öngörüye tercümandır.

Avatar
mm 2019-05-27 17:02:49

bu şehre taş koyandan Allah razı olsun yolun acık olsun rektörüm rehacıgım

Avatar
tesadüf 2019-05-28 14:50:19

bundan 5 yıl felan önce istanbul üniversitesinde yüksek lisans ders aşamasındayken liderlik diye bi dersimize gelmişti. Yıllar sonra rektör olduğu haberini tesadüfen okuyunca şaşırdım. İyi ,kaliteli bir akademisyen olduğunu düşünüyorum.

banner165