Yeni tesisin farkı

Millet Bahçesi içerisindeki Millet Kafe'nin farkı Çorum'da sosyal tesis ve sosyal belediyecilik anlayışının değişmesi...

16 Ağustos 2019 Cuma 14:12
Yeni tesisin farkı

MUSTAFA DEMİRER

Millet Bahçesi içerisindeki Millet Kafe birkaç gündür Çorumlu’ya hizmet veriyor.

200 dönüm alan üzerinde kurulan Millet Bahçesi’ni ziyaret edenler, artık göl manzaralı sosyal tesiste ailece konaklayıp dinlenebiliyor.

Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın’ın seçim öncesi söz verdiği tesis, kısa süre içinde modern bir konseptte dizayn edilerek belediye tarafından işletmeye açıldı. Gündüz ve akşam yoğun bir ziyaretçi akınına uğruyor.

Sosyal tesiste sıcak ve soğuk içeceklerin yanı sıra bazlama ekmeğinde tost, ızgara köfte, hamburger, tavuk ızgara gibi çeşitler olacak. Bu arada deniz bisikletleri alındı. Yapay gölette 4 kişilik bisikletlerle gezinti yapılabilecek.

Tesisin hızlandırılarak çok kısa sürede en az maliyetle yapımı ve hizmete açılmasında Başkan Yardımcıları İsmail Yağbat ve Zübeyir Tuncel’in emeği var. Aynı isimler hem hizmet kalitesinin sürekliliği hem vatandaş memnuniyeti hem de sistemin oturması için tesiste gözetimlerini sürdürüyor. Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın da, cumartesi günü aynı yerde basın toplantısı düzenleyecek.

Millet Kafe Sosyal Tesisleri’ni sadece bir mekanın hizmete açılmasına indirgemek haksızlık olur. Asıl mesele Çorum Belediyesi’nin sosyal tesis anlayışında yaşanan radikal değişiklik olsa gerek. Önceki dönemde belediye yönetimi vatandaşların rahatça ulaşabilecekleri merkezi parkları yüksek kira bedelleriyle özel işletmelere açtı. Gerekçe belediyeye gelir sağlamaktı. Ancak işletmeci haklı olarak kira maliyetini ürünlerine yansıtmak zorunda kaldı. Hal böyle olunca dar gelirli bir ailenin tesislerden istifade etmesi mümkün olamadı. Yıllardır süre gelen bu sistem ne sosyal belediyecilik ne de sosyal tesis anlayışıyla bağdaşmadı.

Yeni işbaşına gelen belediye yönetimi Millet Kafe’de yeni bir sosyal tesisin yanı sıra yeni bir sosyal belediyecilik anlayışını da hayata geçirmiş oldu. Fiyatların makûl ve hesaplı olduğu, yani dar gelirlinin de istifade edebildiği bir tesis ancak sosyal tesis olabilirdi. Yeni tesisin farkı, Çorum’da yıllardır olmayan bir sistemi, anlayışı uygulamaya geçirmekti. Öyle de oldu.

Son Güncelleme: 17.08.2019 15:00
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ali 2019-08-16 14:55:21

Şuan oradayım. On numara mekan. Menü içeriği hızlıca artırılırsa daha iyi olur.

Avatar
melih 2019-08-16 15:50:33

o 200 dönümlük parkı bize kazandıran emeği geçen eski belediye başkanı muzaffer külcüye teşekkür ederiz.

Avatar
Salih 2019-08-16 19:28:46

Bitmiş tesis ...Beş ay gibi kısa sürede!!!! zaman algınız harika . Boşa geçen bir yaz.

Avatar
Ahmet 2019-08-16 18:16:43

Modern? Halkın tümünün parasıyla halkın bir bölümüne yönelik hizmet veriliyor. Turist gelip yemeğinin yanında bira istediğinde 'günah günah' dersiniz artık.

Avatar
salih 2019-08-16 23:32:39

Sayın Külcü olmasa o parkta olmazdı.Nankörlük yapmayın.Daha durun hele çok arayacaksınız çokkk.

Avatar
Sporcu 2019-08-17 09:03:55

Mesrubatlar içecekler ucuz veya ücretsiz olsa iyi olur Suriyeli kardeşlerimiz içemez yoksa

banner165