Yeniyol, Kale ve Yavruturna’nın sorunu çözülüyor

Çorum Belediyesi Yeniyol, Kale, ve Yavruturna Mahallelerinin bazı bölgelerini de etkileyen yağmursuyu sorununu

11 Ağustos 2020 Salı 00:46
Yeniyol, Kale ve Yavruturna’nın sorunu çözülüyor

Çorum Belediyesi Yeniyol, Kale, ve Yavruturna Mahallelerinin bazı bölgelerini de etkileyen yağmursuyu sorununu çözmek için çalışma başlattı.

Çorum’da üst yapı ile ilgili güzel çalışmalar yaparken alt yapıyı da ihmal etmediklerinin altını çizen Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim  Aşgın, sorunlu tüm bölgelerde çalışmalarının sürdüğünü vurguladı. Her yağmur sonrası biriken sular yüzünden vatandaşların mağdur olduğunu dile getiren Başkan Aşgın, çalışmaların sonunda eski görüntülerin tarih olacağını ifade etti. Yapılan altyapı çalışmasının Yeniyol, Kale ve Yavruturna mahallelerinin yağmur suyu sorununa çözüm olacağını dile getiren Başkan Aşgın, “Zafer İlkokulu civarından başlattığımız çalışmalarda sona yaklaştık. 1000 metre uzunluğundaki hattımızla Kıbrıs Caddesi’ne 3 farklı noktadan bağlantılarımızı kurmuş olacağız. Bu çalışma, Yeniyol, Kale ve Yavruturna Mahallelerimizde yaklaşık 500 bin metrekarelik bir alanı ilgilendiren bir çalışma. İbik, Kale, Milönü, Gazipaşa, Esnafevleri, Kıbrıs, Cengiz Topel, Eti ve Mürsel Cadde ve Sokaklarında bundan sonraki süreçte yağmur suyuyla ilgili bir sorunumuz kalmayacak. Biz, bu yıl içerisinde sorunlu olan bölgelerin tamamına girdik. Buraların yanı sıra Gülabibey ve Buharaevler Mahallelerimizde de yağmursuyu çalışmalarımız devam ediyor. Yağmursuyu hatlarını değiştirirken kanalizasyon hatlarını da yenileyerek altyapı sorununu tamamen ortadan kaldırıyoruz. Hemşehrilerimize hayırlı olsun.” dedi.

MUHTARLAR TEŞEKKÜR ETTİ

Ziyaret sırasında hazır bulunan Yeniyol Mahallesi Muhtarı Seydi Demiray, Kale Mahallesi Muhtarı Ali Şahin ve Yavruturna Mahallesi Muhtarı Metin Kaşar da çalışmalarda emeği geçen başta Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın olmak üzere belediye ekiplerine teşekkürlerini iletti.

Son Güncelleme: 11.08.2020 10:34
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.