Yerel yönetimlere çevre semineri

Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü’nün ev sahipliğinde İmar, Kıyı, Yapı ve...

02 Ekim 2014 Perşembe 18:42
 Yerel yönetimlere çevre semineri


Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü’nün ev sahipliğinde İmar, Kıyı, Yapı ve Çevre Uygulamaları Karadeniz Bölgesel Semineri düzenlendi.

Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, son yıllarda mevzuatta yapılan değişikliklerle kentlerin ve kırsal alanların planlı gelişmesi, fiziksel çevrenin, doğal ve tarihi değerlerin korunması ve toplumun ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde biçimlendirilmesi konusunda, yerel yönetimlere önemli görev ve yetkiler verildiği belirtilerek, bu görevlerin yerine getirilmesinde, parasal kaynaklar kadar yetişmiş iş gücünün de de gerekli olduğu hatırlatıldı.


Açıklamada,  “Bu kapsamda; mevzuatta yapılan değişikliklerin uygulayıcılara aktarılması, imar, kıyı, yapı ve çevre uygulamalarında yapılan yasal ve idari düzenlemeler hakkında bilgilendirilmeleri yoluyla mevzuatın ülke genelinde uygulanabilirliğinin ve uygulama birliğinin sağlanması amacıyla Bakanlığımızca yerel yönetimlere yönelik olarak seminerler düzenlenmektedir.


Bu çerçevede, 30 Eylül-02 Ekim 2014 tarihleri arasında Anitta Otel’de  “İmar, Kıyı, Yapı ve Çevre Uygulamaları Karadeniz Bölgesel Semineri”ne Çorum, Kastamonu, Çankırı, Sinop, Samsun, Tokat, Amasya, Ordu ve Giresun İllerinden;  Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünden, İl Belediyesinden, İlçe Belediyelerinden ve Özel İdaresi Genel Sekreterliğinden yetkililerin katılımıyla gerçekleştirilmiştir.” Denildi.




Son Güncelleme: 02.10.2014 18:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.