‘Yeşilay destek bekliyoruz’

1-7 Mart Yeşilay Haftası dolayısıyla bir basın açıklaması yapan Türkiye Yeşilay Cemiyeti Çorum Şubesi Başkanı Attila Alpay, hafta dolayısıyla bir dizi etkinlik gerçekleştireceklerini herkesi Yeşilay’a destek olmaya çağırdığını söyledi.

01 Mart 2017 Çarşamba 09:35
‘Yeşilay destek bekliyoruz’

1-7 Mart Yeşilay Haftası  dolayısıyla bir basın açıklaması yapan
Türkiye Yeşilay Cemiyeti Çorum Şubesi Başkanı Attila Alpay, hafta dolayısıyla bir dizi etkinlik gerçekleştireceklerini herkesi Yeşilay’a  destek olmaya  çağırdığını söyledi.


Madde bağımlılığının  ülkemizin  bir  numaralı sorunu olduğun  anlatan Alpay; bilhassa ebeveynleri bu konuda  uyardı ve dikkatli olmalarını istedi. Medyanın  Türk ailesi üzerindeki yıkıcı  etkisine  TV dizilerinin de destek verdiğini  anlatan  Alpay; popüler kültürün  ve sosyal paylaşımların da  yeni bir tür zararlı ve bağımlılık yapıcı alışkanlık olduğunu kaydederek  şunları söyledi :

“Eskiden 1-7 Mart  Yeşilay haftasında  sadece sigara  alkol ve uyuşturuculara dikkat  çekerdik. Şimdi ise bunlara  yeni eklenen bonzailer  ve sentetik uyuşturucular ile  hatta  cep telefonları ile mücadele  ediyoruz. Teknoloji bağımlılığı  tüm sosyal  ilişkileri bitirme ve sosyal dokuyu da çözülme  noktasına getirdi.. İlkokulda başlanan sigaranın yanına  kolalardan sonra yüksek kafeinli enerji içecekleri ve yeni yüksek alkollü içecekler eklendi. Umudumuz olan genç nüfus fast  food ve gıda kimyasalları ile alabildiğine zehirlenmiş bir durumdadır. Yeni nesil, bağışıklık sistemi çökmüş ve ruhsal bunalımların  içinde  debelenen  mutsuz bir  kitle haline gelmiştir. Adi suçlar ve cinayetler artmıştır… En küçük bir tartışma bile  ölümle  sonuçlanmaktadır. Aile içi şiddet ve boşanmalar tırmanmaktadır. Şehrimiz bile  kriminal bir suç toplumu haline dönüşmektedir.

Bizde Yeşilay Çorum şubesi olarak tüm yıl boyunca devam ettiğimiz bilhassa eğitim kurumlarındaki konuşmalarımıza  yine  devam ediyoruz. Fakat nedense herkesin aklına bu haftada geliyor  hafta  gidince de unutuluyoruz. Madde bağımlılığı ile mücadele tüm  zamana yayılmış ve ülkemizin  en büyük sorunlarından  birisidir. Terörün sebebi bile budur. Genç nesiller kanserin pençesindedir ve kalp damar hastalıkları da   hemen herkesi tehdit eder bir  hale gelmiştir. Yine de  bu hafta  vesilesiyle  kim ne kullanıyorsa  bırakmaya ve bu kutsal mücadelede  Yeşilayın  yanında yer almaya davet ediyorum..

Allah CC zararlı ve bağımlılık yapıcı madde kullanan  tüm tiryakileri kurtarsın. Yeşilay haftamız kutlu olsun..”

Son Güncelleme: 01.03.2017 09:38
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165