'Yıkımlar hukuki, ancak adil değil'

Baraj havzasındaki yıkımlarla ilgili Kenan Şahin aradı, görüştük. İşte Şahin'in açıklaması

27 Nisan 2022 Çarşamba 15:13
'Yıkımlar hukuki, ancak adil değil'

MUSTAFA DEMİRER

Dün bu sütunlarda projeye aykırı eklentileri nedeniyle uzun süredir tartışma konusu olan AK Parti binasını yeniden gündeme getiren CHP Belediye Meclisi Grup Başkan Vekili Tuncay Yılmaz’ın, neden iki yıl beklediğini sorguladık. Ayrıca Tuncay Yılmaz’ın sosyal medya hesabından AK Parti binasının kaçak olduğunu iddia ettiği eklentilerine yönelik sözlerine ‘Sulama havzasında değilse sorun olmayabilir.’ diyerek mecazi yorum yapan İnşaat Mühendisi Kenan Şahin’e ayrı bir parantez açtık.

Sayın Şahin’in kısa yorumuna biz de yorum yaptık. Söz konusu yorumun geçtiğimiz günlerde Çomar Barajı’nda belediye tarafından yıkılan kaçak yapılarla ilgili olduğu anlaşıldığından konuyla bağlantısı olup olmadığını sorup teknik/uzman ve müteahhit sıfatlarıyla kamuoyunu bilgilendirebileceğini ifade ettik.

Önce Tuncay Yılmaz daha sonra da Kenan Şahin aradı, görüştük.

Kenan Şahin’in söylediğine göre; Çomar Barajı’nda kaçak yapı kararı verilerek yıkılan alanlar tarım arazisi değil, imar planında sosyal donatı/rekreasyon işaretli. Tarla vasfında değil, öyle ya da böyle bir planı var. Plan içinde olması kati surette yapılaşma izni vermiyor elbette. Belediye sadece küçük bir konteynır ile bahçe olarak kullanıma izin verebilir. Veya çözüm önerisi olarak bu tür alanları kamulaştırabilir. Barajda kaçak yapı yıkımı içme suyu havzası koruma mevzuatına göre değil, imar kanununa göre gerçekleştirildi.

Kaçak yapıları yıkılan iki parsel sahibiyle ‘Tarımsal Amaçlı Hobi Hisse Satış Sözleşmesi’ yapılmış. Satış sözleşmesinin bir maddesinde; ‘Oluşturulan parseller piknik veya tarımsal amaçlı olup başkaca bir amaçla kullanılamaz. Parsel içinde her türlü yapılaşma yasak olup, aksi davranışlarda alıcı kendi sorumludur’ hükmü var. İki parselin satışını yapan yasaya uygun hareket etmiş.

Sayın Şahin’in bu işin muhataplarına altını çizerek yaptığı itiraz şu: Bu yapıların yıkılması tamamen hukuki ve yasal, ancak adil ve ahlaki değil. Şahin bu sözüyle baraj havzasının tamamını kastediyor.

Tevafuk olacak ya Kenan Şahin’le yaptığımız görüşmeden sonra teravih namazı sonrası esnaf ve vatandaş ziyaretleri yapan Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın’a rast geldik. Bölgenin genelinde yasal sürecin devam ettiğini, sadece yıkımı yapılan alanlar değil, diğerleri için de tebligatların  yapılmaya başlandığını söyledi.

Son Güncelleme: 27.04.2022 21:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
HAKKA TAPAN 2022-04-27 18:34:23

Bu Kenan Şahin kimdir bilmem ama tamamen saçmalamış yok konteyner mis yok devlet kamulastirsinmis.Yapmayacak arkadaş yasa boşluğundan yararlanmaya calisilmicak.O zaman göl manzaralı değilde gidip çorak yerde imarlı yer alanın ne suçu var.Kurallara riayet eden bir vatandaş olarak hukuksuz olan hepsi yıkılsın.

Avatar
Mustafa 2022-04-27 20:54:10

Hobi bahçeleri rant kapısı oldu ruhsat yok izin yok istedigin tarlayı parçalara böl sondaj ile su çıkar yeraltı su kaynaklarını bitir tarım arazilerini gecekondu ile doldur ondan sonrada benim evimi niye yıkıyorsunuz diye yaygara çıkar sen ruhsat almadan yaptıgın evin kanunsuz oldugunu bilmiyormusun hobi bahçeleri kuranlara çok agır cezalar gelmeliki kimse tarım arazilerini yok etmemeli

Avatar
Corumlu 2022-04-27 22:22:07

InşAllah kim göz yumuyorsa menfaat sağlıyorsa ALLAH kahretsin

Avatar
Haram Zehir Zıkkım Olsun 2022-04-28 18:18:57

Birçok memur, kamu personeli yada işçi neyse ne bu hobi bahçeciliğini fena rant'a dönüştürdü bizim gibi kerizlerde aldı. Şuan keşke bir kanun çıksa da yıkılsa diyorum hatta. adam pandemi de çatır çatır maaşını aldı, üzerine birde kooperatifçilik adı altında işlem yaptı hanımın üzerine yada kardeşinin yada 1. derece yakın akrabasının üzerine sonra kalktı koltuğundan çatır çatır sattı burları. Pandemi de devletin verdiği 1500 TL içe geçinmeye çalıştım ama o kişiler hem işyerine gitmediler hemde çatır çatır maaş alıp hobi bahçeleri sattılar. diyorum ki bende şimdi Devlet büyüklerine lütfen bu kişileri tespit edin ve gerekeni yapın. Atın kamu'dan bu gibi kişileri. Hakkımı helal etmiyorum bunu yapana satana göz yumana da . Haram zehir zıkkım olsun. bir bir çıksın İNŞAALLAH... ben işsiz gezerken sen işini beğenmeyip, hükümete giydirip nasıl da hobi bahçesi sattın ya ALLAH Biliyor. tez zamanda İNŞAALLAH görürüm halinizi. Lütfen yorumumu yayınlayın

Avatar
Md 2022-04-28 09:01:30

Rekreasyon alanı evet tek parselin içine 20 tane bina değil 1 tane konteynır veya ufak bir yapı iznini içeriyor. Biraz fazla olmuş yapılar yaklaşık yüzde 90 tabanda yüzde yüz de 2. katta fazla yapılıp toplamda 100 de 190 fazla yapı yapılmı bişey değil bence de yıkılmaması gerekirmiş..

Avatar
Bahattin 2022-04-27 20:06:04

Niye kimse belediyeye şimdiye kadar neredeydiniz diye sormuyor.

Avatar
Ali 2022-04-27 23:01:50

Buralarda arsaları kimler sattı onları araştırın .

Avatar
Vatandaş 2022-04-28 03:53:56

Değerli arkadaşlar 2B ve Hazine satışı emlak barışı ile talan edildi. İşin doğası gereği siyaset ve yanaşık düzeni bu işleri iyi kovaladığı için rant kapısı oldu. Vatandaş ne yapsın. Arz talebi doğurdu. Barajı komple temizlemeden düzelmez