Yokuş özür dilemeli

İP'li Vekil Fahrettin Yokuş'a bir tepki de Çorum Kent Konseyi'nden geldi

30 Haziran 2018 Cumartesi 14:45
Yokuş özür dilemeli

Çorum Kent Konseyi, bir açıklama ile İP Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş’un Çorumlular’ın 24 Haziran seçimlerindeki tercihiyle ilgili sarfettiği sözlere tepki gösterdi.

Konuya ilişkin yapılan açıklamada, İYİ Partili vekilin asparagas bir haber üzerinden Çorumlular’a hakaret ettiği belirtilerek, Milletvekili Yokuş’un Çorumlular’dan özür dilemesi gerektiği vurgulandı.

Açıklama şöyle: “İP Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş’un kişisel twitter hesabında, 29 Haziran 2018 tarih ve 07.43 zamanlı paylaşımında Çorum’daki icra dosyaları ile ilgili asparagas bir haber üzerinden  24 Haziran seçimi sonuçlarını yorumlamış ve Çorumlulara hakaret etmiştir. Demokrasinin olmazsa olmazı seçimlerdir. Milletimizin iradesi sandıkta tecelli eder ve oy vermek kadar, sandıktan çıkan sonuca saygı duymak da demokrasinin olmazsa olmazıdır. 24 Haziran seçimleri tüm yurtta olduğu gibi Çorum’da da büyük bir olgunlukla ve yüksek katılımla geçekleşmiştir. Milletimizin iradesi sandığa yansımış, ülkemiz için yepyeni bir süreç başlamıştır. Milletin iradesiyle Cumhurbaşkanı seçilen Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a Çorum halkının vermiş olduğu %64,5 oranındaki desteği içine sindiremeyen Fahrettin Yokuş’un attığı twit, ahlakî değerlerimizle bağdaşmamaktadır. TBMM’de milleti temsil etme konumunda olan birisinin böylesine seviyesiz bir üslup kullanması kabul edilemez.  Attığı twiti gelen tepkiler üzerine silmekle hatasını düzelttiğini sanan Fahrettin Yokuş, sonraki açıklamalarında kıvırmaya başlamış, zırvasına tevil eklemiştir.  Çorum Kent Konseyi olarak Fahrettin Yokuş’u bu açıklamalarından ötürü şiddetle kınıyoruz. Çorum’a ve Çorumluya hakaret etmek hiç kimsenin hakkı ve haddi değildir. Hemşehrilerimizi tahkir ederek tahrik etmenin yol açacağı sonuçların müsebbibi kendisi olacaktır.  Fahrettin Yokuş, Çorum halkından gecikmeksizin özür dilemelidir. Bu hakaret ve küfür ile incitmiş olduğu Çorumluların, haysiyet ve vakarını koruma konusunda ne kadar hassas olduğunu hatırlatmakta fayda mülahaza ediyoruz. Çorum halkı ve sivil toplum örgütleri bu meselenin takipçisi olmayı sürdürecektir."

Son Güncelleme: 30.06.2018 20:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Çorumlu 2018-06-30 16:01:58

Bu kadar icra normal mi
Adam sonunu iyi bağlamamış
Piyadada bir sürü borçlu adam var
Esnaf kan ağlıyo haberiniz yok
Hepiniz devlet memurusunuz tuzunuz kuru