Yol problemini Cumhurbaşkanlığı’na yazdı

Sungurlu’nun Çingiller Köyü Muhtarı Beytullah Kaleli’nin Cumhurbaşkanlığı’na yaptığı yol probleminin çözülmesi başvurusuna cevap verildi.

15 Aralık 2016 Perşembe 15:34
Yol problemini Cumhurbaşkanlığı’na yazdı

Sungurlu’nun Çingiller Köyü Muhtarı Beytullah Kaleli’nin Cumhurbaşkanlığı’na yaptığı yol probleminin çözülmesi başvurusuna cevap verildi.


Muhtar Kaleli, yaptığı başvuruda köyün yol sıkıntısının 2014 yılından bu yana devam ettiğini, hali hazırda kullandıkları Mahmatlı Köyü yolundan geçişlerine izin verilmediğini, Özel İdare Müdürlüğü’nün yolda ölçümler yaptığını ancak bir sonuç alamadıklarını, komşu köy muhtarı müsaade etmediği için kullandıkları toprak yolun asfaltlanması için hazırlanan malzemenin iki yıldır beklediğini, kış mevsimi nedeniyle ulaşımın sağlanmasında zorluklar yaşadıklarını, köye gelen üç ayrı okul servisinin yolda kalması nedeniyle traktörlerle servis araçlarını çekmek durumunda kaldıklarını, bugüne kadar başvurdukları birimlerden de olumlu bir sonuç alamadıklarını ifade etti.


Gelişmeler üzerine Cumhurbaşkanlığı Halkla İlişkiler Başkanlığı Çorum Valiliği’nden Sungurlu Çingiller Köyü’nün yol probleminin incelenmesini istedi.


Valilik’ten yapılan açıklamada ise, şu bilgilere yer verildi;


Beytullah Kaleli’ye ait başvuru Valiliğimizce incelenmiştir. Söz konusu yol ile ilgili kamulaştırma çalışmalarının devam etmekte olup arazi sahipleri ve varisleri ile ilgili eksik bilgilerin resmi yazı ile istenildiği, Sungurlu Nüfus Müdürlüğü'nden cevap yazısı beklenildiği, yazının gelmesine müteakip Kıymet Takdir Komisyonu arazi 
bedellerini belirleyecek ve sonrasında da Uzlaşma Komisyonu ile arazi sahipleri arasında gerekli kamulaştırma pazarlıklarının başlayacağı, tüm kamulaştırma işlemlerinin bitmesinin ardından yol yapım çalışmalarına ivedilikle geçileceği, yapılan tüm bu işlemlerin titizlik ve ivedilikle devam ettirileceği Çorum İl Özel İdaresinin 13.12.2016 tarih ve 13244 sayılı yazılarından anlaşılmıştır.”


Son Güncelleme: 15.12.2016 15:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.