Yurt kalitemiz Avrupa ile yarışıyor

Özel Çorum Eğitim Hizmetleri ve Proje Katılımcıları Avusturya´da Öğrenci yurtlarını inceleyerek değerlendirme yaptı.

22 Ekim 2013 Salı 14:23
 Yurt kalitemiz Avrupa ile yarışıyor


Özel Çorum Eğitim Hizmetleri ve Proje Katılımcıları  Avusturya´da Öğrenci yurtlarını inceleyerek değerlendirme yaptı.

Proje Koordinatörü Hatice Yazıcı’nın verdiği bilgilere gore, Özel Çorum Eğitim Hizmetleri ve ortakları: Çorum Armoni Eğitim ve Yardımlaşma Derneği, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu,Çorum Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden 25 katılımcıyla  "Öğrenci   Yurtlarının   Hizmet  Kalitesini Artırma" projesinin yurt dışı eğitimleri icin Avusturya´ya gitti.

Mezun olan işsiz gençlerin istihdamına yardımcı olmak, görev yapmakta olan, görev almak isteyen yurt yöneticilerinin mesleki deneyimlerini artırmak, yurtlardan yararlanan öğrencilerin de bilgi ve deneyimlerin harekete geçirilmesiyle, çağdaş ve güvenilir barınma hizmetleri almalarına ve öğrenimlerine olumlu katkıda bulunmak amacına hizmet eden bir proje gerçekleştirildi.

Proje değerlendirme ve yaygılaştırma toplantısında projenin KYK katılılımcılarından Ahmet Emin Naycı söz aldı. Naycı, gelecek olarak gördüğümüz, Avrupa Birliği yolundaki Türk gençlerinin iyi eğitim ve öğrenim görmelerinin eğitimleri süresince kendilerine sağlanacak iyi yaşam koşulları ile mümkün olabileceğini, öğrencilerin yerleştirildikleri yurtların işletilmesi, yönetimi, yurtlarda kalan öğrencilerin ihtiyaçlarının karşılanması ve öğrencilere rahat, düzenli ve güvenli bir barınma ortamının sağlanarak hizmet  kalitesinin artırılması, sürekliliği ve gelişiminin amaçlanmasının gelişen ve değişen Türkiye’nin ihtiyacı olduğunu söyledi.

Anadolu İmam Hatip Lisesi katılımcısı Recep Yazıcı ise, proje sayesinde ülkemizde ve Avrupa‘daki yurtları karşılaştırma imkanı bulduklarını ve gelinen seviyeyi gördüklerini belirterek,Türkiye’de öğrenci yurdu kalitesinin oldukça ilerlediğini söyledi.

Özel Çorum Eğitim Hizmetleri yurt idarecileri de, yurt  yönetiminde farklı bir bakış açısı yakaladıklarını, yenilik ve iyi uygulamaları kendi yurtlarında uygulamaya geçireceklerini ifade etti.

Değerlendirme ve Yaygınlaştırma toplantısında, yurtdışı eğitim uygulamasında katılımcıların edindikleri bilgilerden yola çıkarak “Öğrenci Yurtlarindaki Kalite Anlayışı ve  Yeni Yaklasimlar“ ve ”Yurt Hizmetlerinin  Karsılaştırılması” başlıklı hazırladıkları makalelerin değerlendirilmesi sonucu aşağıdaki sonuçlara ulaşıldı:

-Avrupa´da  ögrenci yurtlarının  özel  sektör veya kiliselere ait olduğu ve ülkemize oranla yüksek ücretler talep edildiği,

-Ögrenci yurtlarında ülkemizin tersine ögrencilerin yemek ve temizlik hizmetlerinin öğrenciler tarafından yapıldığı,

-Ögrenci yurttlarında  cinsiyet ayrımı yapılmaksızın karma olarak hizmet verdiği,

-Yurtların mutfak ve odalarının  ögrenci kullanımına  uygun ve modern olarak  tasarlandığı,

-Ögrencilerin sosyal , sportif ve sanatsal yasamlarını rahatça devam ettirebilecekleri ortam ve uygulamaların mevcut olduğu,

-Ögrencilerin kendilerini evlerindeki gibi rahat hissedecekleri ortamlarda ve serbestce yaşadıkları,

-Yurt yöneticilerinin  ögrencilerle olan olumlu ve sevecen iletisimleri,

-Yurtlarda her inanca  hitap eden ibadethanelerin mevcut olması,

-Yurtlarda güvenlik görevlilerinin bulunmamas.

Proje katılımcıları, projenin eğitim ve incelemeleri,  yurt yönetiminde  kalite ve yenilikçilik adına oldukca faydalı olduğunu belirttiler. Edinilen bilgi ve deneyimler ülkemizdeki  yurtların  yönetiminde hizmet kalitesinin artması ve dolayısıyla, öğrencilerin çağdaş ve güvenilir barınma hizmeti almaları ile eğitimlerine katkı sağlayacağı kanaatine ulaşıldı. 

Projenin istihdam problemlerinin çözülmesine, mesleki gelişime,  yabancı dil ve kişisel gelişimlerine katkı sağlamakla birlikte; ülkeler arası işbirliğinin kullanılarak mesleki eğitim sistemleri ile uygulamalarında kalitenin geliştirilmesineyeniliklerin teşvik edilmesine ve Avrupa boyutuna yükseltilmesineişsiz gençler, eğitim kurumlarıbarınma hizmeti veren kurum ve kuruluşlar ve iş dünyası arasındaki işbirliğinin Çorum’da, Türkiye’de artırılmasına, Avrupa vatandaşlığı bilincinin oluşmasına, bilgi ve yeteneklerin sınır ötesi şeffaflığına katkıda bulunulmasına da  hizmet  ettiği açıklandı.






Son Güncelleme: 22.10.2013 14:28
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.