Yüzde 70’i bitti, yıl sonu açılıyor

Çevre Yolu İskilip Kavşağı üzerinde yapımı devam eden seviyeli köprülü kavşağın yüzde 70'i bitti, yıl sonu açılıyor.

26 Ekim 2022 Çarşamba 22:27
Yüzde 70’i bitti, yıl sonu açılıyor

AK Parti Çorum İl Başkanı Yusuf Ahlatcı, Çevre Yolu İskilip Kavşağı üzerinde yapımı devam eden ve 8 ilçeyi birbirine bağlayarak şehir içi trafiğini rahatlatacak olan seviyeli köprülü kavşağın yıl sonunda tamamlanacağını bildirdi.

Ahlatcı yaptığı açıklamada, “Bu yatırım tamamlandığında Ankara girişi ve Osmancık giriş ile şehir içi trafiği büyük oranda rahatlayacak. Modern kent görünümüne uygun bir kavşağa kavuşacağız”dedi.

TRAFİK YOĞUNLUĞUNU HAFİFLETECEK

Çorum’da her alanda güzel hizmetlerin devam ettiğini belirten Ahlatcı, “Seviyeli kavşak projesi de bunlardan bir tanesi. Buharaevler Kavşağı, Akşemseddin Caddesi’ndeki trafik yoğunluğunu azaltacak proje hızla ilerliyor. Yüklenici firmada çalışmalara hız kesmeden devam ediyor.”dedi.

YÜKLENİCİ FİRMADAN BİLGİ ALDILAR

Yüklenici firma yetkilisi Bülent Çağırgan projenin gerçekleşme oranının yüzde 70 olduğunu belirterek, “Yıl sonunda bitmesi planlanıyor. Osmancık kavşağı ve İlim Yayma Kavşağı’ndaki trafik yoğunluğu azalacak. Bitmesi için biz de sabırsızlanıyoruz. Bittiğinde Çorum trafiğine yansımasını hep beraber göreceğiz” diye konuştu.

8 İLÇEYİ MERKEZE BAĞLIYOR

İskilip, Bayat, Uğurludağ, Oğuzlar, Osmancık, Kargı, Dodurga ve Laçin olmak üzere toplam 150 bin nüfusa sahip 8 ilçenin şehir merkezi ile bağlantısını sağlayacak olan farklı seviyeli köprülü kavşak 272 milyon liraya mal olacak. Kavşak ile Çorum merkeze girişte trafik akışının rahatlaması ve trafik yoğunluğunun da azaltılması, ayrıca Ankara ve Samsun'dan gelen trafiğin, İskilip-Osmancık trafiğine girmeden akması, Çevre Yolu’nda yaşanan kazaların önüne geçilmesi sağlanacak.

Son Güncelleme: 27.10.2022 14:56
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
vatandaş 2022-10-27 13:41:27

Çok iddaalı sözler bunlar. Kazalar önlenecek, trafik rahatlayacak. Sen samsun yoluna kaçış rampası ve çevre yolundaki bütün trafik lambalarını kaldırıp transit geçiş yapmadığın sürece ne freni patlayan kamyonların sebep olduğu faciaları önleyebilrisin ne de pazartesi pazarının oradaki trafiği ya da çevre yolu üzerindeki başka lambalarda oluşan trafiği engelleyebilirsin. Baktınız oylar gidiyor seçime 5 kala bişeyler yapmaya çalışıyorsunuz. Sınava son dakika çalışıp dersten kalan öğrenci gibisiniz.

Avatar
Cengaver 2022-10-27 13:41:27

Seçimler yaklaştıkça icraatler artıyor malum oy lazım.

Avatar
Bırak bu havayı 2022-10-28 08:04:44

Bırakın bu havaları Allah aşkına kimse etkilenmiyor. Sen zamlardan haber ver ne zaman düzelecek ekonomi sen ondan haber ver artık çok bayatladı bu havalar

Avatar
Mustafa 2022-10-28 10:06:34

İlim yayma kavşağı ne olcak. Bütün ışıklar alttan veya üstten verilmediği müddetçe bu sorun çozülmez. Bunu bir halk olarak ben görüyorum ama yöneticiler göremiyor mu acaba?.

Avatar
Doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar 2022-10-28 18:51:55

Çorum ŞEHİR olarak büyüyor. Çevreyolu ŞEHİR merkezinde kaldığı için YENİ BİR ÇEVREYOLU ŞART. YOZGAT'A YENİ ÇEVREYOLU YAPILACAK. YOZGAT ŞEHİR MERKEZİNİN NÜFUSU KAÇ, ÇORUM'UN ŞEHİR MERKEZİNİN NÜFUSU KAÇ. ADALET VE KALKINMA PARTİSİ, BUNUN NERESİ ADALET, NERESİ KALKINMADIR. ÇIKIP ŞUNU SÖYLEMEYİN, TÜRKİYE 'NİN DOĞUSUNA DA, BATISINA DA AYNI YATIRIMLARI YAPIYORUZ. TÜRKİYE'DE EN FAZLA HAKSIZLIĞA UĞRAYAN ŞEHİR ÇORUM'DUR. TÜRKİYE DE ÇORUM CEZALI ŞEHİR'DİR. HÜKÜMET ÇORUM'U SADECE SEÇİMDEN SEÇİME HATIRLIYOR. ÇORUM HER ZAMAN ÜVEY EVLAT MUAMELESİ GÖRMEKTEDİR. SENELERDİR ÇORUM VE ÇORUMLULARI UYUTUYORLAR. ÇORUM DA UYUMAYA DEVAM EDİYOR. ANLAYANA.....

Avatar
Anitta... 2022-10-28 23:22:03

Bende havalimanı inşaatı sandım...

Avatar
İskilipden 2022-10-29 13:55:44

ÇORUM İSKİLİP TOSYA KASTAMONU YOLU 30 km bir güzergah yapılacak yıllarca bekleniyor.
Aşkımız İskilip Tozya yolu gibi bitmesin diyeceğim ama YOL gerçekten zaruret haline geldi.