Yüzde 90’ı bitti

Gazi Caddesi ve Fatih Caddesi arasında açılacak yeni yolda kamulaştırmanın yüzde 90'ının bittiği açıklandı.

25 Temmuz 2018 Çarşamba 12:40
Yüzde 90’ı bitti

Belediye Başkanı Zeki Gül, Başkan Yardımcıları Alper Zahir, Turhan Candan, Fen İşleri Müdürü Miktat Yıldırım ve bazı belediye meclis üyeleri ile birlikte Karakeçili İnayetullah Cami civarında bina yıkım çalışmalarına katıldı.

Gazi Caddesi ve Fatih Caddesi arasında bir bağlantı yolu açma çalışmalarının hızla devam ettiğini hatırlatan Gül, “Bugün üç noktada yıkım yapacağız. İkisi yol güzergâhında biri de İnayetullah Camimizi genişleteceğimiz alanda olmak üzere kamulaştırdığımız noktalarda yıkım yapacağız.” dedi.

Gül, yol açma çalışmalarında kamulaştırma çalışmalarının yüzde 90’ının bittiğini belirterek, kalan kısmın tamamlanmasıyla birlikte yeni yol için alt yapı çalışmalarına başlayacaklarını ifade etti.

İşte Zeki Gül’ün konuşması; “Çalışmasını yaptığımız ve yolun güzergâhında bulunan binaların yıkımına başlamıştık. İlk yıkımları gerçekleştiğimiz zamanlarda burayla ilgili detayları hemşehrilerimizle paylaşmıştık. 12 Mart tarihte, yolun hemen başlangıcında yer alan binanın yıkımında yine burada basın mensuplarımızla bir araya gelmiş, açacağımız yolla ilgili bilgi vermiştik.

Bugün yine yol güzergâhında kalan diğer bir binamızın yıkımını yapacağız. Yeni yol projemiz içerisinde kamu binalarımız bulunuyor. Bu binalarımızla ilgili olarak da Haziran ayı içerisinde Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarımız Doç. Dr. Yusuf Tekin Beyle görüştük. Kamu binalarımızla ilgili ve burada açılacak olan yolla ilgili gerekli bilgileri verdik. Bilim Sanat Merkezi, İmam Hatip Lisemizle ilgili çalışmalarımıza devam ediyoruz. Yol projemizle ilgili bilgileri hemşehrilerimize yeniden hatırlatmak istiyorum.

Burada açacağımız yolun uzunluğu 650 metre. Yolun genişliği ise 25 metre. Bu bölgede yapacağımız çalışmasının içerisinde sadece yol çalışması yok. Burada yeni yolla birlikte 3 adet park, 2 tane belediye hizmet alanı, otopark çalışması ve Karakeçili ve İnayetullah Camilerimizin bahçelerinde yapacağımız genişletme çalışması bulunuyor. Karakeçili Cami arkasında 312 araçlık, İnayetullah Cami arkasında da 344 araçlık olmak üzere 656 araçlık iki adet otopark yapmayı planlıyoruz.

Yol boyunca 338 mülk sahibi var. Yol çalışması yapmak için yol güzergâhında kalan özel mülklerde kamulaştırma çalışmalarımızda sona yaklaştık. Toplam kamulaştıracağımız alan 19 bin 414 metrekarelik bir alan. Kamulaştırma çalışmalarımızın % 90’dan fazlasını tamamladık. 1 noktada kamulaştırma işimiz kaldı. Onun da bedel tespit çalışmaları ve tescil davası devam ediyor. Biz bunun 15 bin 685 metrekaresinin kamulaştırma işlerini tamamladık. Buradaki mülk sahiplerimizin hemen hemen tamamıyla anlaştık. Burada yapacağımız kamulaştırmaların toplam maliyeti 22 milyon 963 bin 474 TL.

Bütün bu işlerimizi tamamladığımızda alt yapı çalışmalarımıza başlayacağız. İçme suyu, yağmur suyu, kanal çalışmalarımıza başlayacağız. Bunları kısa sürede tamamlayıp bir an önce yolumuzu yapıp hemşehrilerimizin hizmetine sunacağız. Gerek yeni yol çalışmamızın, gerek yol güzergâhın da bulunan projelerimizin Şehrimize hayırlı olmasını temenni ediyorum."

Son Güncelleme: 09.08.2018 00:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165