'Yüzyılın en uzun tiyatrosu Suriye'

'Yüzyılın en uzun tiyatrosu Suriye' konulu konferansta, Suriye'de 5 yıldır devam eden kriz masaya yatırıldı.

26 Nisan 2016 Salı 12:55
'Yüzyılın en uzun tiyatrosu Suriye'

Hitit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Suffa Kulübü tarafından organize edilen 'Yüzyılın en uzun tiyatrosu Suriye' konulu konferansta, Suriye'de 5 yıldır devam eden kriz masaya yatırıldı. Konferansa konuşmacı olarak katılan Akademisyen-Yazar Abdulkadir Şen, "Yüz yıl önce Çanakkale'de yaşananlar, bugün Suriye'de yaşanıyor. Suriye meselesi Hak ve batılın savaşıdır." dedi.
www.corumhakimiyet.net de yer alan habere göre, Turgut Özal İş Merkezi'nde hafta sonu gerçekleştirilen program saat 18,00'de başladı. Hafız Şaban Erci'nin okuduğu Kur'an-ı Kerim'le başlayan programda, kısa bir açılış konuşması yapan Suffa Kulübü temsilcisi Musa Bilge, konuşmacı Abdulkadir Şen'in kürsüye davet ederek, konferansı başlattı.
Sözlerine Besmele ile başlayan Akademisyen-Yazar Abdulkadir Şen, Suriye'de 5 yıl sürecince, son yüzyılın en uzun tiyatrosunun yaşandığını anlatarak, "Son yüzyıllar içerisinde, dünyanın gözü önünde bu kadar fütursuzca yaşanan bir savaş olmamıştı." diye konuştu.
Suriye'de akan kanın tepelere ulaştığını anlatarak, yaşanan dramın boyutunu gözler önüne seren Abdulkadir Şen, Suriyeli Müslümanlar'ın Lailahe İllallah demenin bedelini ödediğini, Suriyeli Müslümanlar'ın bir akide savaşı verdiklerini söyledi.
"Suriye halkı, batılıların dediği gibi İsrail'e saygılı olmak ve onurunu yitirmek dayatmasını kabul etmeyip, onlar inançlarının gereğini ve onurlarını tercih etti." diyen Şen, dün Çanakkale'de yaşananların aynısının, Suriye üzerinde uygulandığını ifade etti.
Varil bombalarının sadece Müslümanlar'ı vurduğunu hatırlatan Şen, "Bu savaş adil ise kadınların ve çocukların ne suçu var?" diye sordu.
"Fitne zamanında düşman okları nereye düşüyorsa, doğru oradadır ve hak oradadır." sözünü hatırlatan Abdulkadir Şen, "Bugün Çanakkale'de ismi belirgin olan 1600 Suriyeli şehit yatmaktadır. Suriye'de savaş varken, Çanakkale'ye akın eden bu insanlar, bu toprakların misafirleri değildir. Bugün ecdatları bu topraklara diyet ödeyen Suriyeli mülteciler de bu toprakların misafiri olarak kabul edilemez. Onlar bugün dedelerinin Allah için can verdiği bu topraklarda yaşam hakkına sahiptirler. Onlar bu toprağın misafirleri değildir." dedi.

Son Güncelleme: 26.07.2018 00:28
Anahtar Kelimeler:
SuriyeSuriye Konferansı
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165