Zararlı alışkanlıkları anlattı

Türkiye Yeşilay Cemiyeti Çorum Temsilcisi Atilla Alpay, Çorum Spor Lisesi’nde Bağımlılık yapıcı zararlı alışkanlıklar konusunda konferans verdi.

02 Mart 2017 Perşembe 15:49
Zararlı alışkanlıkları anlattı

Türkiye Yeşilay Cemiyeti Çorum Temsilcisi Atilla Alpay, Çorum Spor Lisesi’nde Bağımlılık yapıcı zararlı alışkanlıklar konusunda konferans verdi.


Konferansa öğrenciler ve öğretmenler büyük ilgi gösterdi. Sigara, alkol, kolalı vb. içecekler ile cips, hamburger gibi yiyeceklerin ve bilgisayar, internet bağımlılığının ve cep telefonunun yaydığı radyasyonun insan sağlığına zarar verdiğini belirtti. Bağımlılıkların sadece içki, sigara ve uyuşturucu madde ile sınırlı olmadığını anlatan Alpay fast-food tarzı beslenmenin de bir tür bağımlılık olduğunu insan sağlığı açısından ciddi sıkıntılara neden olduğunu söyledi.


Alpay, Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre, yılda 5 milyon kişinin tütünden kaynaklanan sağlık sorunları nedeniyle hayatlarını kaybettiğini vurgulayarak, Bu rakamların 2030 yılında 10  milyonu bulmasının beklendiğini söyledi. Sigarada kullanılan tütünlerin eskisi gibi doğal tütün olmadığı içerisinde bağımlılık yapan kimyasalların bulunduğunu belirtti.


Türkiye’de ise günde 300 saatte 12 kişi olmak üzere yılda yaklaşık 100 bin kişinin sigara yüzünden yaşamını yitirdiğini kaydeden Atilla Alpay,  “Sigara bağımlılığı insanları kansere, kanser ise ölüme götürmektedir. Sevgili gençler sağlıklı ve uzun bir yaşam sürmek istiyorsanız sigara, alkol ve uyuşturucu gibi bağımlılık yapan alışkanlıklardan uzak durmalısınız” dedi. Okul Müdürü Murat Terlemez Yeşilay başkanına vermiş olduğu bilgilerden dolayı teşekkür ederek günün anısına hediye takdim etti.


 

Son Güncelleme: 02.03.2017 15:51
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.