'Zatı Garabetin sözleri hitabet değil, necasettir'

Eğitim Bir Sen Çorum 1 Nolu Şube Başkanı Tahir Eşkil, geçen hafta, her geçen gün eriyen sendikalardan birinin miadı dolmuş başkanının yaptığı açıklamalarına cevap olarak bir basın açıklaması yaptı.

23 Kasım 2016 Çarşamba 14:52
'Zatı Garabetin sözleri hitabet değil, necasettir'

Eğitim Bir Sen Çorum 1 Nolu Şube Başkanı Tahir Eşkil, geçen hafta, her geçen gün eriyen sendikalardan birinin miadı dolmuş başkanının yaptığı açıklamalarına cevap olarak bir basın açıklaması yaptı.


Eşkil açıklamasında, “geçen hafta, eriyen sendikalardan birinin miadı dolmuş başkanı, yaptığı bir konuşmanın bir bölümünde kendi bilinçaltını ifşa eden, ahlak seviyesini ortaya koyan bazı ifadeler kullanmıştır. Cesareti yetmediği için isim vermeden aklınca eşkâl tarifiyle yaftalı lakırdılar etmiştir. Ezelden beri hizmet üretmek, çözüm bulmak, iyiyi görmek gibi bir huyu olmadığı için, hep “piyasa koşullarında” yafta ve kampanya sendikacılığı yapmaya alışmış, her zaman eğitimcilere itici ve bayağı gelen kahve ağzıyla kin ve nefret yayan urlarını konuşma adı altında kusmuştur. Biz bu bayağılığa çoğu zaman itibar etmedik, muhatap almaya değer bulmadık, şehrin kötü yerinden gelen pis bir koku olarak gördük, geçtik. Sessizliğimizin asilliğimizden geldiğini anlayamayacak; vakur olmanın, enginliğin alçaklara eğilmeyecek derinliğini fehmedemeyecek bu şahıs hakkında gerçek düşüncelerimizi paylaşmak artık vecibe olmuş, hak ve hakikat yara almasın diye söze müracaat gereği doğmuştur” dedi. Eşkil, açıklamasında şunları ifade etti:


“Miadı doldukça hezeyan kat sayısı artan, sıkıştıkça ağzında ciklet olan “Yenikapı Ruhu”nu galiz sözleriyle katleden bu zatın daha dün darbe hazırlığı yapan paşalara ev sahipliği yaptığını bu millet unutmadı. Sokağı ısıtma ödevini aldıkları gün sendikalarında paşalarla verdikleri müstehzi gülüş fotoğrafını milletin objektifine değil, darbe sonrasının kadrajına girmek için verdiklerini herkes dün gibi değil, gün gibi biliyor. Bizim ahlak anlayışımızda doğruluk sonsuza dek aynı uzamı sürdürebilmektir. Bir kez eğilmek bile artık hep eğriliktir. O gün ve o güne benzeyen her gün eğilmiş olanlar bugün doğruluktan dem vuramazlar. Eğer varsa ilkeleriniz, ona bir kez olsun ihanet etmişseniz hayatla olan saf ilişkinizi yitirirsiniz. Bazı hasletler bir kereliktir. Bir kez yitti mi bu ebediyen bitikliktir. Siz darbe-demokrasi tercihinde milletin gözünde zaten çoktan bittiniz.


Eğitimcilerin sorunlarına uzun vadeli çözüm arayacak mecali kalmadığından, her geçen gün alanları daraldığından, marjinal söylemlere, kin ve nefret diline sarılan; sorunlardan beslenmeyi alışkanlık haline getiren bu tufeyli sendikacılık gittikçe yolun sonuna yaklaşmakta, yaklaştıkça handikapları halüsinasyonlara dönüşmektedir. Can çekişme durumunda düçar kaldıkları bu sekerat hâli, kendilerini tercih etmeyen tüm eğitimcileri tahkir etmelerine, herkesi mevki makam düşkünü, korkak, pısırık ve oportünist gibi ithamlarla töhmet altına alıp “uzanılamayan ciğer murdar” kısır döngüsünde debelenmelerine sebep olmaktadır. Kendinden olmayanın muteber olmadığına saplanmak bize sadece İsrailiyat’ı hatırlatmaktır.”

 

Son Güncelleme: 23.11.2016 16:10
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.