‘Zemin yolunu işgal etmeyin’ çağrısı

Altı Nokta Körler Derneği Çorum Şube Başkanı Şaban Kabakçı, 15 Ekim Dünya Beyaz Baston Görme Engelliler Farkındalık Günü nedeniyle bir açıklama yaptı.

12 Ekim 2020 Pazartesi 22:26
‘Zemin yolunu işgal etmeyin’ çağrısı

Altı Nokta Körler Derneği Çorum Şube Başkanı Şaban Kabakçı, 15 Ekim Dünya Beyaz Baston Görme Engelliler Farkındalık Günü nedeniyle bir açıklama yaptı.

Kabakçı, Görme engelli bireylerin evlerinden çıkarak topluma karışmalarına vasıta olan ve bu işlevselliği ile Dünya Görme Engelliler Günü’ne de adını veren ‘Beyaz Baston’un Dünya’nın her coğrafyasında 15 Ekim Dünya Beyaz Baston Görme Engelliler Farkındalık Günü olarak kabul edildiğini belirten  Kabakçı, şöyle dedi; “Beyaz baston kullanımı ilk 1921 yılında Londra’da trafik kazası sonucu görme yetisini kaybeden fotoğraf sanatçısı James Biggs’in dış dünyanın kendisini fark etmesi için bastonunu beyaza boyamasıyla başlamıştır.

Baston kullanımı; görme engellilerin çarpma,düşme,yaralanma,sakatlanma riskini azaltır, yürüyüş ve fiziksel aktivede bulunan engellilerin motor becerelerini geliştirir.Beyaz Baston görme engelli bireylerin bağımsızlaşmasının ve özgürleşmesinin sembolüdür.Altı Nokta Körler Derneği Çorum Şubesi olarak bu günü pandemi nedeni ile kutlayamıyoruz ve etkinlik yapamıyoruz. Tüm görme engelli bireyler adına vatandaşlarımızdan istediğimiz hissedilebilir zemin yolunu işgal etmemeleri ve yolu bizler için kullanabilir hale getirmeleridir. Tüm görme engelli bireylerimizin Altı Nokta Körler Derneği Çorum Şubesi olarak 15 Ekim Dünya Beyaz Baston Görme Engelliler Farkındalık Günü kutlu olsun.

Son Güncelleme: 13.10.2020 12:13
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.