Zimmetine Para Geçiren Bankacıya Hapis Cezası

Çorum’da bir emeklinin hesabındaki 77 bin TL’sini zimmetine geçiren banka çalışanına 5 yıl 10 ay hapis cezası ve 33 bin 320 lira para cezasına çarptırıldı.

13 Şubat 2016 Cumartesi 17:26
Zimmetine Para Geçiren Bankacıya Hapis Cezası

Çorum’da bir emeklinin hesabındaki 77 bin TL’sini zimmetine geçiren banka çalışanına 5 yıl 10 ay hapis cezası ve 33 bin 320 lira para cezasına çarptırıldı.

Edinilen bilgilere göre, bir kamu kuruluşundan emekli olan Ömer G., 2008 yılında bir bankanın Çorum Şubesi’ne gelerek hesap açtırdı. Ömer G., emekli ikramiyesi olan 58 bin 479 TL’yi kar payı almak amacıyla bu bankaya yatırdı. 23 Şubat 2009 tarihinde Ömer G.’nin hesabında 58 bin 479 TL, 2010 yılı Şubat ayında kar payları ve çeşitli tarihlerde yatırdığı paraların eklenmesiyle birlikte 77 bin TL’ye yükseldi. 19 Şubat 2010 tarihinde ilgili bankaya gelen Ömer G., hesap cüzdanını banka görevlisi E.Ş.’ye vererek hesabındaki parayı öğrendi.

Son olarak 7 Ekim 2013 tarihinde bankaya giden Ömer G., hesaplarını kontrol ettirdi. Müşterinin hesabını kontrol eden banka çalışanı hesabında para olmadığını ve tamamının çekildiğini söyledi. Bunun üzerine bir büyük bir şok yaşayan Ömer G. hesap özeti istedi. Yapılan incelemelerde Ömer G., 19 Şubat 2010 tarihinde hesap işlemi yaptırdıktan 10 dakika sonra banka çalışanı E.Ş. tarafından 77 bin TL’nin zimmete geçirildiği tespit edildi. E.Ş.’nin bu durumun anlaşılmaması için de bu tarihten sonra hesabındaki parayı öğrenmek için bankaya gelen Ömer G.’ye her defasında hayali işlem yaptığı ve bunları kendi el yazısıyla yazdığı hesap cüzdanına işlediği ortaya çıktı.
Dolandırıldığının ortaya çıkması üzerine zararının karşılanması için banka yetkilileri ve genel merkezi ile görüşen Ömer G., sonuç alamayınca avukatı Yakup Alar aracılığıyla banka çalışanı ve banka hakkında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundu.

Çorum 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen dava sonuçlandı. Ömer G., avukatı Yakup Alar ve müşteki avukatlarının da hazır bulunduğu duruşma sonunda mahkeme heyeti zimmetine para geçiren banka çalışanı E.Ş.’yi 5 yıl 10 ay hapis cezası ve 33 bin 320 lira para cezasına çarptırdı. Emekli Ömer G.’nin parasını zimmetine geçiren E.Ş.’nin benzer suçlardan daha önceden ceza aldığı öğrenildi.

İHA


Son Güncelleme: 13.02.2016 17:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165