Ziraat Odası Başkan Adayı Özdemir’den uyarı

Çorum’un tanınan ve sevilen çiftçilerinden Ziraat Odası Başkan Adayı Adem Özdemir, Ziraat Odası delege adaylarına bir hatırlatmada bulundu.

11 Aralık 2022 Pazar 22:12
Ziraat Odası Başkan Adayı Özdemir’den uyarı

Çorum’un tanınan ve sevilen çiftçilerinden Ziraat Odası Başkan Adayı Adem Özdemir, Ziraat Odası delege adaylarına bir hatırlatmada bulundu.

Özdemir, delegeleri hitap ettiği mesajda, delege adaylarının seçim gününden önce çiftçi belgelerini temin etmelerinin hak kaybı ve mağduriyeti önleyeceğini bildirdi.

İşte Özdemir’in o açıklaması:

“Ziraat Odası delege seçimlerinin 25 Aralık 2022 tarihinde köy ve mahalle muhtarlıklarında yapılacağı Valiliğimiz’ce bildirilmiştir, ancak delegeleri seçecek çiftçi üye listeleri halen muhtarlıklara gönderilmemiştir.

Ziraat Odası Kanunu, yönetmelik ve genelgelerini incelediğimizde, odada kaydı bulunan bir üye delege seçimindeki oyunu ya arazinin bulunduğu muhtarlık seçim bölgesinde kullanır ya da ziraat odasına dilekçe ile müracaat ederek ikametgah adresinin bulunduğu muhtarlıkta kullanır.

Sevgili delege adayı arkadaşlarıma ve oy kullanacak ziraat odası üyelerine bir hatırlatmada bulunmak isterim:

Ziraat Odası’nın muhtarlığa gönderdiği üye listesinde adınız yoksa elinizde bulunan çiftçi belgeniz ile seçimi yapan muhtarlık komisyonuna müracaat edersiniz. Seçimi yapan komisyon çiftçi belgenize istinaden oy kullanacak üye listesine sizi dahil eder, imzanızı alır ve oyunuzu kullandırır. Seçimden önce elinizde bir çiftçi belgenizin olması lehinize olacaktır.

Özellikle delege adayı arkadaşlar; seçim gününden önce çiftçi belgelerinizi temin etmeniz hak kaybınızı ve mağdur olmanızı önleyecektir.

Son Güncelleme: 16.12.2022 00:20
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Corumlu 2022-12-12 13:17:03

Sn kardesim hayirli olsun su dobi sayandan corum ciftcisini kurtaralim Allah icin