Ziraat’tan prim borcu kredisi

Çorum Sosyal Güvenlik İl Müdür V. B. Birol Özkan, Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan emekli olacaklara T.C. Ziraat Bankası tarafından kredi verileceğini söyledi.

06 Temmuz 2017 Perşembe 11:46
Ziraat’tan prim borcu kredisi

Çorum Sosyal Güvenlik İl Müdür V. B. Birol Özkan, Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan emekli olacaklara T.C. Ziraat Bankası tarafından kredi verileceğini söyledi.


Özkan, “Sosyal Güvenlik Kurumu ile T.C. Ziraat Bankası arasında imzalanan İşbirliği Protokolü çerçevesinde borçlarını 7020 sayılı kanun gereğince yapılandıran ve yaşlılık aylığı bağlanabilecek sigortalılarımız 31.08.2017 tarihine kadar Ziraat Bankasından prim borcu kredisi kullanabileceklerdir” diyerek, konuya ilişkin açıklamasında şunları dile getirdi:


5510 sayılı kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının;


a) (b) bendi (BAĞ-KUR) kapsamında olan ve bu kapsamdaki hizmetleri dikkate alınarak aylık bağlanacak sigortalıların birikmiş sigorta prim borçlarının (yapılandırılmış sigorta primi, yapılandırılmış genel sağlık sigortası borcu ve durdurulan sürelerin ihyası dahil) tasfiyesi nedeniyle,


(b) bendi BAĞ-KUR kapsamında hizmetlerine ait sigorta prim borcu (zorunlu veya isteğe bağlı) bulunup, bu hizmetler dikkate alındığında 5510 sayılı kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) bendi gereğince aylık bağlanacak sigortalıların sigorta prim borçlarının tasfiyesi nedeniyle,


c) 4/(a) SSK ve 4/(b) BAĞ-KUR kapsamında hizmeti olup, 4 (b) BAĞ-KUR hizmetlerine ilişkin prim borcu bulunan veya borcu bulunmamakla birlikte yalnızca durdurulan sürelerin ihyasını veya hizmet borçlanması bulunmamakla birlikte yalnızca durdurulan sürelerin ihyasını veya hizmet borçlanması (doğum, askerlik, sanatçı) yaparak yaşlılık aylığı bağlanılmasına hak kazanan 4 (a) SSK veya 4 (b) BAĞ-KUR kapsamındaki sigortalılarımız T.C Ziraat Bankasından masrafsız olarak (hayat sigortası ve yasal yükümlülükleri hariç) %1,05 faiz oranı ile 36 aya kadar vadeli kredi kullanabileceklerdir.


Bunun yanında, 7020 sayılı kanun kapsamında İlimizde 724’ü işveren olmak üzere 1729 sigortalımız yapılandırma işlemlerini gerçekleştirmişler olup, 03.07.2017 tarihi itibariyle toplam 19.478.018,00 ₺  tutarında borç yapılandırılması yapılmıştır.”





Son Güncelleme: 06.07.2017 11:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.