‘Zulümle abad olunmaz’

Memur-Sen İl Temsilcisi ve Sağlık-Sen Çorum Şube Başkanı Ahmet Saatcı, Halepçe katliamının...

16 Mart 2015 Pazartesi 13:24
 ‘Zulümle abad olunmaz’


Memur-Sen İl Temsilcisi ve Sağlık-Sen Çorum Şube Başkanı Ahmet Saatcı, Halepçe katliamının yıldönümü nedeniyle yayınladığı mesajda, “27 yıl önce Halepçe katliamına ses çıkarmayanlar, mazlum Suriye halkının feryadını da duymayarak zulme ortak oluyor. Halepçe'de katliama verdikleri kimyasal silahla destek olanlar katil Esed'e beş yıldır göz yumarak katliamların devam etmesine ön ayak oluyorlar. Tarihler 16 Mart 1988’i gösterdiğinde Halepçe semalarında görülen 8 adet "MiG-23 uçağı" kentin üzerine kimyasal bombalarla ölüm yağdırdı. Sarin gazının kullanıldığı saldırılar sırasında aralarında bebek, kadın ve yaşlıların da olduğu 5 bin kişi öldü, 7 bini aşkın kişi de yaralandı." Dedi.


"Ortadoğu coğrafyasının ilk kez kimyasal silah gerçeğiyle tanıştığı Halepçe Katliamı, insanlık tarihinin utanç sayfalarından biridir" diyen Saatcı, şöyle dedi: "Bu utanç ile zamanında yüzleşilemediğinden Suriye`deki kardeşlerimiz aynı zulmü görmeye devam etmektedir. 27 yıl önce Halepçe katliamına ses çıkarmayanlar, mazlum Suriye halkının feryadını da duymayarak zulme ortak oluyor. Halepçe'de katliama verdikleri kimyasal silahla destek olanlar katil Esed'e beş yıldır göz yumarak katliamların devam etmesine ön ayak oluyorlar. İnsanlık onuru 27 yıl sonra bir kez daha ayaklar altında, suçlular ve ortakları, savaş mahkemesinde yargılanmak bir tarafa dünyaya kan kusturmaya devam ediyorlar.


Memur-Sen olarak, başta Halep'çe katliamında hayatını kaybedenler olmak üzere Suriye, Filistin, Arakan, Mısır ve tüm katliam mağdurlarını rahmetle anıyor, yeryüzünde zulüm gören bütün milletlerin yaşadığı zulümlerin son bulmasını istiyoruz. Unutmamak gerekir ki zulüm ile âbâd olunmaz.”




Son Güncelleme: 16.03.2015 13:27
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.