Bu tasarruf Çorum’un kaybı

Çorum Hakimiyet Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Mustafa Demirer, Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas’ın...

12 Eylül 2014 Cuma 23:10
Bu tasarruf Çorum’un kaybı

Çorum Hakimiyet Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Mustafa Demirer, Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas’ın mevcut görevine atanmaması sonucu ortaya çıkan durumu yorumladı. Kafkas’ın hizmet odaklı çalışan, bulunduğu makama sürekli güç veren Çorum’un yetiştirdiği önemli bir siyaset ve devlet adamı olduğunu vurgulayan Demirer’in değerlendirmeleri www.corumhakimiyet.net de yer aldı…


İşte o yorum;


Sağlık Bakan Yardımcısı Agâh Kafkas'ın yeni hükümetle birlikte mevcut görevine tekrar atanmaması Çorumlu'yu derinden üzdü.


TECRÜBELİ BİR SİYASET ADAMI


İki dönem AK Parti Çorum Milletvekili ve partisinin Merkez Karar Yürütme Kurulu Üyesi (MKYK) olan Kafkas, son üç yıldır da Sağlık Bakan Yardımcısı olarak görev yapıyordu.


KAFKAS'I ARTIK TANIDIK


Gazeteci sıfatımızla bunca zamandır birlikte çalıştığımız Kafkas'ı tanıma  fırsatı bulduk haliyle. Kafkas, makam ve mevki hırsı aklının önüne geçmeyen, akçeli işlerle adı hiç bir zaman anılmayan, bugüne kadar yaptığı görevlerde en ufak şaibesi olmayan, bilakis haksız ve hukuksuz işlere karşı sonuna kadar dik duran, doğrudan yana tavır alan, ağabeylik vazifesini hakkıyla yerine getiren, siyasi rakiplerinin hazımsızlıkları nedeniyle yaptıkları kötülüklere bile iyilikle karşılık veren bir kişiliğe sahip.


OTURDUĞU KOLTUĞA GÜÇ VERDİ


Bulunduğu tüm görevlerde çok çalışması, ince eleyip sık dokuyan titizliği, hizmete odaklanması ve oturduğu koltuğa güç vermesiyle tanıdığımız Kafkas, üç yılda Çorum'a önemli sağlık yatırımlarını kazandırdı.


MEMLEKETİN SAĞLIĞINA YATIRIM YAPTI


Ankara Yolu üzerinde donatımı hariç 250 milyon lira değerindeki Şehir Hastanesi inşaatı, ilçe hastaneleri, AMATEM, Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne büyük emek ve maliyetle kurdurduğu başta Kardiyovasküler Cerrahi Ünitesi olmak üzere bir çok merkezin altında onun imzası var.


HİZMET AŞKI ORTADA


Her şeyi bir kenara bırakalım, Çorum'un en uzak ilçesi Kargı'ya özellikli ve zor bulunan bir branş olan kardiyolog göndermesi, en son geçtiğimiz ay tüp bebek merkezinin açılışında memlekete 54 hekim kadrosunu ihdas etmesi bile, Kafkas'ın doğduğu topraklara bağlılığını, vefasını, hizmet aşkını açıkça ortaya koyuyor.


HAKKINI TESLİM ETMEK VAZİFEMİZ


Sağlık Bakan Yardımcısı sıfatıyla sadece Çorum'un değil, ülkenin sağlığı için gece-gündüz demeden çalışan, bakanlığının çıtasını yükselten Kafkas'ın hakkını teslim etmek, hemşehrileri olarak önce  bizim vazifemiz olsa gerek.


İSTEMEYENLERE RAĞMEN GÜÇLENECEK


Olur ya, yaşanan son gelişmelere içimizden -azınlıkta da olsalar- sevinenler olabilir, hatta Kafkas'ın aynı göreve yeniden getirilmemesini hastane inşaatına bağlayacak kadar 'çamur at izin kalsın' mantığını yürütenler çıkabiliyor. Öncelikle onların Çorum sevgisinden şüphe etme gerekir. Gerçi bu kişilikler geçmişte de vardı, yarın da olacak. Siyasetin bin bir türlü ayak oyunları içinde dizayn edilen senaryolar, düşmanlıklar Kafkas veya onun gibi yetişmiş devlet ve siyaset adamlarına sökmez. Bilakis onu daha fazla güçlendirir, büyütür. Zaten Ankara'dan gelen kulis bilgileri de bu yönde... Niyet hayır olunca akıbet de elbette hayırdır.


Son Güncelleme: 26.07.2018 00:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Alaaddin Coşkun 2014-09-13 08:31:46

Perde arkasında ne olursa odun yapılan Agah Kafkasya değil çorumadır. bilgilerin dikkatine

Avatar
çorumlu 19 2014-09-13 12:20:34

inşallah yapılan yatırımlar yarım kalmaz ve sekteye uğramaz.agah kafkasin bir hayalim var dediği hayali hayal olarak kalmaz inşallah.onun hayallerini gerçekleştirecek bir vatan evladi babayiğit çikar inşallah

Avatar
Rumi Bekiroglu 2014-09-13 16:13:14

Sayin Bakan Yardimcimiz Agah beyin sayesinde Corum da saglik sektorunde bir devrim yasanmistir.Kendisinden Allah razi olsun diyorum

Avatar
oguzlar 2014-09-13 20:32:24

Disisleri bakan yardimcisi olur cavusoglu brakmaz altinin degerinden sarraf anlar.

Avatar
samsundan 2014-09-13 21:33:06

çekemeyenler kına yaksın

Avatar
komedi 2014-09-14 02:04:10

Solcularin parmaginda oynattigi menfaatci birisi siyaset cok sey kazandi muzafferi ihya etti

Avatar
Uğur güveli 2014-09-14 07:01:37

Değerli kişiliği ilkeli duruşu ile çorum siyasetçisini başarı ile temsil etmiştir
Onun daha başka alanlarda başarılı olması için yapılan bir manevra diye düşünmek istiyorum.!!!

Avatar
corumlu 2014-09-14 09:20:15

Artık köşkte :-)