DOKAP nihayet Çorum'un gündeminde

Mustafa Demirer DOKAP'la ilgili son gelişmeyi yorumladı

25 Aralık 2019 Çarşamba 15:10
DOKAP nihayet Çorum'un gündeminde

MUSTAFA DEMİRER

AK Parti Çorum Heyeti Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ı ziyaret etti. Görüşmede 2018 yılının başında Habercim19’da gündeme getirdiğimiz Çorum’un DOKAP (Doğu Karadeniz Kalkınma İdaresi Programı) kapsamına alınması talebi iletildi.

Yaklaşık 1 yıl önce ‘Siyasi irade neyi bekliyor’ başlıklı yazımızda tam da bundan bahsetmiştik. Yazıda dönemin iktidar milletvekilleri ve il başkanının dikkatini Çorum’un sadece Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) ile sınırlı kalmaması gerektiğine çekerken, coğrafi olarak bir bölümü Orta Karadeniz Bölgesi’nde yer alan ilimizin, Giresun merkezli ve 9 ilin bağlı olduğu ve ciddi yatırım bütçesine sahip DOKAP’a dahil edilmesini talep etmiştik.

O gün işbaşında olan siyasi iradenin ilgisini çekmeyen DOKAP, yaklaşık bir yıl aradan sonra bugün nihayet yeniden gündeme geldi.

AK Parti Çorum heyeti saat 13.00’de Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ı ziyaret ederek, Çorum’un DOKAP’a dahil edilmesini istedi. Bakan Varank, Amasya’nın da aynı taleple geldiğini, konuyu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ileteceğini ifade etti. Bakan Varank’ın DOKAP talebimize sıcak baktığı ise ziyaretin en olumlu yansıması.

Edindiğim bilgiye göre, görüşmede AK Parti Çorum Milletvekili MKYK Üyesi Ahmet Sami Ceylan’ın ön konuşma yapmasının ardından Bakan Varank’a DOKAP konusunda detaylı bilgiyi AK Parti Çorum Milletvekili Erol Kavuncu vermiş. Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın da bakanlığı ilgilendiren belediye projelerini art arda sıralarken, bu projeler Bakan’dan olumlu karşılık bulmuş.

Şubat 2018 tarihli ‘Siyasi irade neyi bekliyor?’ başlıklı yazıya https://www.habercim19.com/ekonomi/siyasi-irade-neyi-bekliyor-h48516.html linkinden ulaşabilirsiniz.

Son Güncelleme: 13.05.2020 02:25
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
cafer 2019-12-26 07:41:37

bende dediydim diyorsunuz yani?