Herkes karakterinin gereğini yapar

Vali Mustafa Çiftçi'nin Çorum'da kalması vatandaşı sevindirdi.

10 Haziran 2020 Çarşamba 13:17
Herkes karakterinin gereğini yapar

GÜLESİN AĞBAL DEMİRER

Yeni Valiler Kararnamesi’yle 50’yi aşkın valinin görev yeri değişti. Bu haber dün gece Çorum’da da heyecana neden oldu.

Listenin kesinleşmesinin ardından Vali Mustafa Çiftçi’nin yerini koruması Çorum’da memnuniyetle karşılandı.

GÜZEL BİR TEVAFUK

Vali Çiftçi, göreve başladığı günden bu yana yoğun çalışma temposu, çalışkanlığı, insani ilişkileri ve duruşu ile bürokrasi, siyaset ve sivil toplum kuruluşlarının yanı sıra en önemlisi sokaktaki vatandaşın gönlünde önemli yer edindi.

Valiler Kararnamesi çıkmadan bir süre önce sosyal medya dahil tüm mecralarda, Vali Çiftçi’nin kentteki çalışmalarına, sıcak diyaloglarına, beyefendi kişiliğine ve gönül adamı oluşuna duyulan takdirin toplumun tüm katmanları tarafından dillendirilmesi de güzel bir tevafuktu.

ÇİFTÇİ NEDEN SEVİLDİ?

Meslek hayatımız boyunca çok sayıda Vali gördük. Her Vali Çorum’da bir iz bıraktı. Çorum’un yakın tarihinde halkın gönlünde taht kuran Valiler’in başında hiç kuşkusuz Vali Mustafa Toprak gelir. Vali Mustafa Çiftçi de ilk Vali olarak atandığı Çorum’da kısa sürede vatandaşın gönlüne girmeyi başardı. Vatandaşın gönlüne giren yönetici de hiçbir zaman unutulmaz ve hayırla yad edilir.

YÖNETİCİ DE İNSANDIR

İlk Valilik tecrübesini yaşadığı Çorum da şüphesiz Vali Mustafa Çiftçi için büyük önem ve anlam taşıyor. Her yöneticinin eksiği, hatası olabilir. Önemli olan iyi niyet, iş yapma azmi ve vatandaşın sorunlarını çözme gayret ve çabasıdır. Vali Mustafa Çiftçi’de de bugüne kadar bunları müşahade ettik. O nedenle Çiftçi’nin Çorum’da hizmete devam etmesi sevinçle karşılandı.

SİNEK KÜÇÜK MİDE BULANDIRIYOR

Halkın gönlüne giren, bürokraside beyefendi, mütevazı kişiliği ile  takdir toplayan böyle bir karakter, zaman zaman  içi boş olduğu için sesi çok çıkan bazı kesimlerin yakışıksız ve seviyesiz saldırılarına maruz kalıyor. Bu saldırılara ‘eleştiri’ demek eleştiri kelimesinin namusuna halel getirmektir. Onların karaladıklarına itibar ettiğimizden değil, ancak, sinek küçük de olsa mide bulandırır. Esas mesele bu çığırtkanlara kapalı kapılar arkasında cesaret ve destek verenlerin kim olduğu ve bunu hangi saikle yaptıklarıdır? Sorun da zaten burdadır.

HEP AYNI SAHNE

Biz bu tabloyu yeni görmüyoruz. Yıllardır tanık olduğumuz bir manzara. Herkes karakterinin gereğini yapar.

Diğer taraftan Çorum’a hizmet veren iyi niyetli, çalışkan insanlara elimizden geldiğince, gücümüzün yettiğince desteklemenin de bu memleketi seven herkesin görevi olduğunu düşünüyoruz. İyi insanlar kim olursa olsun yalnız kalmamalı. Kötüler de iyilerin yalnızlığından cesaret alamamalı. Çünkü şuna adımız gibi eminiz ki; çığırtkanlık yapanların gürültüleri, hak ve doğrunun sesi gür çıkana kadar işitilir.   


 

Son Güncelleme: 12.06.2020 20:55
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Mertçe 2020-06-10 19:53:05

Sayın Yazar, Vali Bey'i övmüşsünüz ancak ben vatandaş olarak bu denli övgüyü hakettiğini düşünmüyorum. Çünkü ben vatandaşım benim aklımın yettiği kadar vali tm şehrin emniyetinden her türlü kontrolünden sorumludur ancak ben Çorum'da ne emniyetli bir yaşam olduğuna inanıyorum nede vatandaşın haklarını koruyan bir denetimin olduğuna inanmıyorum. Mesela maske konusunda o kadar az denetim varki umarım tekrar vaka sayıları artmaz. Mesela esnaflar kesinlikle denetlenmiyorum bizde çok güzek kazklar yiyoruz şikayet etsekte bir şey olmuyor. Yani sayın vali o denli başarılı değil

Misafir Avatar
Hoş görü mü?İhlal mi? 2020-06-11 16:43:44 @Mertçe

Yorumcu bir takım doğruları dile getirmiş.Örnek trafik denetimi yetersiz,pandemi öncesi gece belirli bir saatte kapanması gereken işletmelerin takibi yapılmıyordu veya iş yapması açısından özellikle göz yumuluyordu.Ancak;bu tür iş yerlerinde gürültü kontrolü yapılmadığı için vatandaşlar ciddi rahatsızlık duyuyordu.Esnafın cadde işgalleri o kadar ileri safhaya vardı ki,resmen kaldırımın tamamı işgal edilen alanlar var.Kaldırımlarda motosiklet kullananlar,yaya geçitlerini dönüş yolu olarak kullananlar takip edilmiyor.Dilenciler her yerde ve direkt önünüze geçip yardım ve para istiyorlar.Örnekleri çoğaltmak mümkündür.

Beğenmedim! (0)
Misafir Avatar
Övünç 2020-06-11 13:43:51 @Mertçe

Evden yürüyerek makama geldiği övülüyor.Vatandaşın arasında bulunmak,vatandaşın sıkıntılarını bizzat dinlemek,sorunlara çözüm bulmak,övülmesi gereken hususlar bunlar olmalıdır.Ben bizzat Çorum'un iyi yönetilmediğini düşünüyorum.

Beğenmedim! (2)
Avatar
Tolga 2020-06-10 21:46:36

neye göre başarı kime göre başarı.. ben yaşanan asayiş olaylarından dolayı Çorumda geceleri sokağa çıkmaya korkuyorum..

Avatar
Recep 2020-06-10 13:31:22

seviyesiz saldırıları kimin yaptığını neden yazmadınız, bunlara çanak tutanları, yalaklık ve dalkavuklukla işleri yürütenleri...

Avatar
Yazıdan alıntı 2020-06-10 13:39:51

Esas mesele bu çığırtkanlara kapalı kapılar arkasında cesaret ve destek verenlerin kim olduğu ve bunu hangi saikle yaptıklarıdır? Sorun da zaten burdadır.

Avatar
serap güllü 2020-06-10 13:57:33

ak partinin gövdesine indirilen baltaların sapı kendi dallarından.
vali de aynı darbelere maruz kaldı, yazık

Avatar
Ali 2020-06-10 14:30:27

Herkes Vali beye karşı bir çirkinlik yapıldığını yazıyor. Ama, nedir bu çirkinlik, kimler yaptı, ne yaptılar yazan yok. Bununla ilgili de bir haber bekliyoruz. Sn yönetim.

Misafir Avatar
recep 2020-06-10 23:30:17 @Ali

aynen. kim kime ne yapmış, ne olmuş haberimiz yok. il başkanıyla asc valiyi çorumdan göndermek mi istemişler belediye başkanıyla arası iyi diye? anlamadım ki

Beğenmedim! (0)
Avatar
Hak ve doğrunun sesi gür çıkacak 2020-06-10 13:54:24

Gülesin hanım kaleminize yüreğinize sağlık. Hakikaten bir avuçtan fazla olmayan kirli, kokuşmuş, seviyesi aşağılarda olanların kendilerini üst akıl görerek şehri yönetmeye talip olmalarıdır. Çorumlunun gönlünde müstesna bir yere sahip, gönlü güzel-geniş valimize kimlerden destek bulduklarını herkesin bildiği bir takım çığırtkanlar kara çalmaya kalkıyorlar. Had'lerini aşan bu çığırtkan, çanak yalayıcılar maalesef ki maalesef AK Partiye yakın gibi görünenlerden büyük destek görmekteler. Kendi partilerine söven bu silüetlere çanak tutmaktadırlar. Sadece ve sadece kendi siyasi ikballeri uğruna. Evet, hak ve doğrunun sesi bundan sonra daha gür çıkacak Allah'ın izniyle. Sağda solda valiyi göndereceğim diyenler ise avuçlarını yalayacak.

Avatar
Hüseyin 2020-06-10 14:16:16

Rabbim uzun ömürler versin sayın Valime, çok seviliyorsunuz sayın Valim