Kimseden ‘TIK’ yok

Ünlü Gurme Ömür Akkor ve ünlü sunucu Pelin Çift, Çorum mutfağına dair o kadar güzel sözler sarfetti ki, Çorum'da kimseden ses çıkmıyor.

03 Eylül 2021 Cuma 12:51
Kimseden ‘TIK’ yok

MUSTAFA DEMİRER

Ünlü Gurme ve Gastronomi Uzmanı Ömür Akkor, TRT 1’de Pelin Çift ile Gündem Ötesi programında, Türkiye’nin en iyi mutfağının Çorum olduğunu söyledi. Hatta daha iddialı sözlerle Gaziantep, Hatay ve Kilis’e atıfta bulunmuş, Çorum mutfağının çok gizli bir mutfak olduğunu ifade etti. Bilhassa kentin münbit topraklarından üretilen kaliteli buğday ile hazırlanan meşhur Çorum baklavası ve hamur işlerine ayrı parantez açarak, ‘Çorumlunun yaptığını herkes yapamaz, kimse yapamaz’ demişti.

Ünlü gurmenin yöresel mutfağımıza dair sözlerini duyarak oldukça şaşıran ünlü program yapımcısı ve sunucusu Pelin Çift de, şunları söylemişti: “Çorum’u daha çok keşfetmemiz lazım. Ama senin Çorum’un ismini böyle vurgulayarak ortaya koyman bence çok önemli bir şey. Acilen Çorum’a gelmemiz lazım.”

Program 12 Temmuz’da yayınlandı ve özetle yukarıdaki çarpıcı sözler dile getirildi. Ünlü gurme o kadar samimi ve inanarak konuştu ki, biz bile dinlediğimizde şaşırıp kaldık. Programa şahit olanlar veya haberi okuyanlar da bizimle hemfikir. Reklam ve halkla ilişkiler sektöründe uzman olanlar daha iyi bilirler, üste para verseniz bile bu kadar güzel sözlerle ve vurguyla kent mutfağını tanıtamazsınız.

Hal böyle iken, konuşulanların üzerinden tam bir buçuk ay geçti, şehirde hiç kimseden tabiri caizse ‘tık’ yok.

Böyle bir fırsatı değerlendirmek için daha neyi bekliyoruz? Ortam hazırken bu övgüleri Çorum için fırsata çevirmemiz gerekmez mi?

Neler yapılabilir?

Mesela ünlü Gurme ve Gastronomi Uzmanı Ömür Akkor ve programcı Pelin Çift ile görüşülebilir. Dikkat çeken kapsamlı bir organizasyonla bu isimler aracılığıyla ünlü gurmeler, aşçılar memlekete davet edilebilir. Çok fazla maliyet gerektirmeden sponsorluk mecrası da değerlendirilerek Çorum’un mutfağı, yöresel yemekleri, tarihi ve kültürü tanıtılabilir. Bunlar hemen akla gelenler. Dahası için fikir yürütülebilir. Ama önce bir şeyler yapmayı istemek lazım değil mi?

Son Güncelleme: 09.09.2021 12:03
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
hasan 2021-09-03 15:12:56

nasıl çıksın ne diye çıksın?tanıtacak neyimiz var ki Allah aşkına....adam baklavadan börekten bahsetmiş,bu baklava börek nerede iyi yapılıyor biz niye görmedik duymadık???? kendine özgü bir iskilip dolmamız var gerisi boş?? onu tanıtabilsek ne alaaaa..biz önce dunyaca tanınmış olan LEBLEBİ mize sahip çıkalım da....yakında elmizden alacaklar demedi demeyin.

Misafir Avatar
Boş konuşa Hasan 2021-09-03 17:16:01 @hasan

Boş konuşma Hasan, katkın olacaksa onu söyle. Oturduğun yerden maval atıyorsun, en ünlü gurmenin verdiği takdiri beğenmeyip dilinin ucuyla kem küm ediyorsun, hasetlik sergiliyorsun. Zaten burada bahsedilen kişiler tam da senin gibi kişiler. Leblebiye sahip çıkılmıyor dersiniz, en çok izlenen dizide çorum konu edilir, leblebi konu edilir, üstelik üç kuruş denecek bir paraya yapılır tüm bunlar, senin gibi boş konuşanlar çıkar ona da kulp takar. Sen körsen, sağırsan millet ne yapsın hasaaaannnn, boş konuşan hasan. Senin körlüğün inkarcılık, bu memleketin yöneticilerini de bakar kör olmaya mecbur eden nedir anlamak mümkün değil, ıkına ıkına iş yapmaya gerek yok, adam doksandan pası çakmış, tek vuruşla gol atacaksınız, bunu da yapıverin zahmet olmazsa. Hasan sen de boş boş konuşma işine bak...

Beğenmedim! (9)
Misafir Avatar
hasan 2021-09-03 15:55:54 @hasan

hangi ülkede yaşıyorsun hasan.

Beğenmedim! (8)
Avatar
Orhan 2021-09-03 16:21:37

Bazı ürünler meşhur olabilir ama ticari ve turistik mala dönüştürülmesi o kadar kolay değil. O Aşçılar gurmeler hergün televizyonlarda konuşuyor, çeşitli yöreler için birçok övgü dolu sözler söylüyorlar. Doğru da olabilir tabi. Ama Çorum'da üç bu baklavayı satan üç dükkan bulamayız.
Yıllardır daha yeni bir işyeri adamakıllı İskilip Dolması çıkartmaya başladı.

Avatar
Çorumlu 2021-09-04 12:52:02

Çorumun bir truzim müdürü ve müdürlüğü var ki görevi çorum u, yemeklerini, gelenek ve göreneklerini, gezilebilecek yerlerini, halkına ve dünyaya tanıtmak bunlarla alakalı programlar yapmak yani en basit şekilde çoruma turist çekmek.ben 45 yaşındayım şu ana kadar böyle bir çalışma, organizasyon duymadım görmedim. Sayın müdürün ve müdürlüğün varlığından bihaberiz.galiba onlarda görev ve yetkilerinden bihaberki yaptıkları bir iş yok ortada. Yıllar önce dünyanın dört bir tarafından ülkelerin folklor ekiplerinin geldiği günlerce süren güzel etkinliklerin yapıldığı çok güzel Bi Çorum festivali vardı nerde o eski günler deyip konuyu bağlayalım.

Avatar
Çorum'lu 2021-09-03 15:46:33

Çorumun gelişmesini, büyümesini, rekebet etmesini, tanınmasını istemeyenler var. Çorumun televizyonda reklamını yapıyorlar, ilk önce Çorumlular olarak bizler eleştiriyoruz. Sevinmemiz gerekirken, kızıyoruz. Reklamın iyisi kötüsü olmaz.Çorumun tarihi, kültürü, doğa harikası yerleri var. Çorum da turist patlaması olması gerekirken, kimse gelmiyor.Çorumu Çorumlular bilmiyor.Tarihi yerleri, doğa harikası yerleri bilmeyen Çorumlular var. Elimize geçen fırsatlarıda değerlendiremiyoruz. Çorum kendi kabuğundan çıkmalı artık. Çorumun tanıtımı Çorum ve Çorumlular olarak çok önemli, fırsatları tepmemek gerekir. Reklamın iyisi kötüsü olmaz.

Avatar
Corum 19 2021-09-05 01:40:52

Iskilip dolması dışında bir numara yok

Avatar
adsiz 2021-09-03 15:14:18

Geçen günlerde İskilip te yemek yarışması düzenlendi.Gurmeler çok beğendi...Niye o yarışmaya jüri olarak cagrilmadi diye yetkili herkese soranbiliriz...Diğer bir konu Diyanet işleri başkanlığı haram olan deniz ürünleri ile ilgili doğru bir paylaşım yaptı.Ama televizyonlardaki yemek yarışmalarında yarışmacılara istakozlu midyeli kalamarli vb yemek yaptırıyorlar ve bunu tüm aile hanımları seyrediyor.Bunlarla ilgili oluşan olumsuzluğa hiç değinen yok.Haa lüks otellerde bu yiyecek varmış yerli ve yabancı turistler talep ediyorlarmış.Tamam ovanın bu tür programları halkın çoğunun izlediği kanallarda değilde exxen vb paralı yayınlarda yapın.Türk halkının çoğunlukla seyrettiği kanallarda yarışma yapacaksan türk mutfağına önem ver. Taklitcilikte üstümüze yok hem yerliyiz hem milliyiz madem öyle Türk mutfağının zenginliği ile ilgili programları teşvik edelim.ayabanci mutfağı isteyen paralı kanallarda ki yarışma programlarını seyretsin.Yoksa Diyanetin fetvası etkili olmazzzzz.

Avatar
DOĞRUSU 2021-09-04 12:47:53

YEREL BASIN VE GAZETECİLERİMİZ KENDİ MESLEKLERİNİ YAPMADIĞI SÜRECE ÇORUM HAK ETTİĞİ DEĞERE ULAŞAMAZ .

Avatar
Tandır 2021-09-09 09:11:51

Çorum da tandır İskilipte dolma ve keşkek Kargı da kuzu kebabı ve nihayet has baklava çeşitlerimizle aklıma gelmeyen eski yemeklerinizde mımbar kelle paça yahni düğün çorbası ve benzeri hoşafları söylemeye gerek yok sanırım.Bu iş kültürel bir iş ve belediyemizde böyle bir müdürlük var diye biliyorum...