Korona değil, kaybettiğimiz insanlık öldürecek

Çorum'da dün akşam insanlık dışı bir olay yaşandı. Hastalıklı bir kafa Çorum'daki korona teşhisi konulan vatandaşların isimlerini yaydı.

20 Ağustos 2020 Perşembe 16:09
Korona değil, kaybettiğimiz insanlık öldürecek

GÜLESİN AĞBAL DEMİRER

Çorum’da dün akşam akıllara durgunluk veren bir olay yaşandı. Kentte koronavirüs teşhisi konulan vatandaşların isimleri ev adreslerine varıncaya kadar liste halinde whatsapp gruplarında paylaşıldı.

Bir arkadaşın ‘böyle bir liste gruplarda paylaşılıyor doğru mu’ mesajını görünce gözlerime inanamadım. Bir daha okudum mesajı. İnsanlar bu kadar zalim ve bencil olabilir miydi? Olabilirmiş.

Nerden sızdı, niye böyle bir şey yapıldı bilemiyorum. Ancak bunu yapan kafanın çok da sağlıklı olmadığını rahatlıkla söyleyebilirim.

Söz konusu listede koronayı ayakta atlatanlar olduğu gibi mutlaka yoğun bakımda yaşam savaşı verenler de vardır. Stres içinde dua ve niyazla, sabırla dahası zor bir imtihanla hastalarının iyileşmesini bekleyen yakınları, karısı, kocası, çoluçocuğu vardır. Nasıl bir kafadır ki, ne akla hizmet böyle bir listeyi paylaşır? Henüz bu hastalıkla tanışmamış olanlara ‘kendinizi koruyun, kapı komşunuz korona’ mı denmek istenir? İnsanlar sanki hastalanmak istemişler de, hastalığın pençesine kendi arzularıyla düşmüş gibi nasıl böyle zalimce damgalanır? Bunu yapan kafanın eline bir fırça bir de boya kutusu verelim, olmadı kapıları da işaretlesin. Herkes orada pozitif hasta olduğunu bilsin, tedbirini alsın, öyle mi?

Peki takdirden nereye kaçacağız? Her türlü tedbiri alan insanlar da korona teşhisi ile tedavi görebiliyor. Sokakta taşıyıcı onlarca insan var belki de. Nereden bilebiliriz? Bu listeyi yayımlamayı akleden(!) hastalıklı kafa mümkünse onları da bulsun ve bizi koronadan kurtarsın.

Dünya bu virüs ile mücadele ederken, sanırım bizde çoktan bişeyler ölmüş. Ahlak gibi, insanlık gibi, vicdan gibi, insanların mahremine, hastalıkla mücadelesine, acısına, yaşadığı zorluğa saygı gibi. Yaşayanlarımız görecektir; bu bulaş da bir gün son bulacak. Ama yitirdiğimiz değerler maalesef bir daha geri gelmiyor. Dahası koronavirüs bir şekilde tedavi ediliyor. Ya bu insanlık yoksunu hastalıklı kafayı napacağız? Tedavisi yok. Geçmiş ola.  

*Not: Bu listeyi kim sızdırdı gerçekten merak ediyorum. Benim gibi merak eden yetkililer de varsa ve mümkünse bulup gereğini yapsınlar lütfen.

Son Güncelleme: 20.08.2020 21:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Okur Yazar 2020-08-20 16:26:16

Mahremiyetin bu kadar ayaklar altına aldığı bu olayın faili veya failleri için kesinlikle gereken yapılmalı...

Avatar
Mertçe 2020-08-21 08:37:47

Yazdıklarınıza katılıyorum ancak şöyle de bir durum var evde tedavi gören kişilerde kaçarak dükkanını açıyor. Belkide o kişi hastalığı daha fazla yaydı.

Avatar
Mehmet 2020-08-20 19:08:37

İstenirse çok çabuk bulunur.Size o listeyi gönderenden başlanmak üzere

Avatar
Ayıp olacak ne var 2020-08-20 21:16:58

Elalem ne deri bıraksak da sağlıklı kalmayı hedef alsak. Hasta olanlar,tecritte olanlar ilan edilse binalarına hastalık olduğunu belirten yazılar yazılsa. Ayıp mı olur. Elalemi bir bu tarafa bıraksak. Sağlıklı kalmaya baksak. Herkesin başına gelebilir. Bundan daha normal bir şey yok. Toplum baskısı bize böyle düşündürüyor. Ne derleri bırakalım. Teşhir olmaktan korkmayalım. Listeyi yayan görevliyi kınıyorum. Yaptığı şey kural dışı. Göreve ihanet. Bu listeyi yetkililer yayınlayabilse bence daha iyi olurdu. Bende KORONA olsam yayınlanmasından utanmam sıkılmam. Sağlıklı kalın

Avatar
gerçek 2020-08-21 08:28:12

vali sağlık müdürü hakkında soruşturma açmalı.

Avatar
Yanlış bilgi 2020-08-20 22:52:19

İçerikte bizim apt da vardı. Ama adı geçen şahıs bizim apt da oturmuyor.

Avatar
Cemil gel buraya 2020-08-21 00:17:55

Kimin adamları hangi müdürlerin başını yemek için sızdırdı listeyi.

Avatar
Hıdır 2020-08-21 13:15:37

Gerçek lakaplı arkadaş herhalde bu liste sağlık müdürü hakkında soruşturma açtırmak için yayılmış anlaşılan ne yapacak sağlık müdürü 24 saat 1000 lerce çalışanı mı takip edecek

banner165