Külcü beraat ederse ne olacak?

Külcü'nün davasında 8. duruşma bu çarşamba günü.

23 Eylül 2013 Pazartesi 11:07
Külcü beraat ederse ne olacak?

Yerel seçimler yaklaşırken geçtiğimiz hafta AK Parti’yi genelde ve yerelde ilgilendiren önemli bir gelişme yaşandı.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü hakkında görülen davanın altıncı duruşmasında Cumhuriyet Savcısı mütaalasını okudu, beraat istedi. Bir sonraki duruşmada beraat tahminleri yapılırken, müşteki avukatının süre talebi olumlu karşılandı, dava 25 Eylül 2013 Çarşamba gününe ertelendi.

Daha önce yazdık; davanın beraatla sonuçlanması halinde Külcü'nün elinin hem yerelde hem genel merkez bazında kısmen güçlenecek demiştik. Öyle de oldu. Cumhuriyet Savcısı beraat istedikten sonra Külcü’nün tebrikleri kabul ettiği söylendi. Peki mahkemeden beraat kararı çıkarsa Külcü’nün akıbeti ne olacak?

Seçime hazırlık

AK Parti'de yerel seçimler için aday adaylığı başvurusu 21 Ekim'de başlıyor. Bu süreçte Külcü’nün izlemesi muhtemel politika şöyle olacak: Adaylık sürecine kadar yarım kalan veya tamamlanan projelerini kamuoyuna duyurmaya devam edecek. Seçim sathı mahalline girilene kadar kendisine getirilen toplumsal ve kişisel talepleri geri çevirmeyecek, gücü oranında yerine getirmeye çalışacak.

Yargıda aklanması halinde kazanacağı siyasi gücü sonuna kadar kullanacak. Gerek parti içi gerekse diğer muhalefet partilerine karşı dik duruş sergileyecek. Beyanatlarında bu pozisyon hissedilecek.

Son kararı Başbakan verecek

AK Parti Genel Merkezi diğer illerde olduğu gibi Çorum’da da aday belirleme prosedürlerini yerine getirmeye başladı. Bugüne kadar yaptırılan kamuoyu anketleri ele alındı, alınıyor. Genel merkezde aday belirleme görevi verilen ilgili üst kurullar değerlendirme yaptı, yapacak.

AK Parti Genel Başkanı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın kapatılan Refah Partisi’nin İstanbul İl Başkanı olduğu dönemde, aynı partinin Ankara teşkilatında aktif yönetici olan bir siyasetçinin yorumu şöyle: “Belediye başkan adaylarında son kararı Recep Tayyip Erdoğan verir. Erdoğan’la birlikte nihai karar vericiler arasında Yerel Yönetimler Başkanı Menderes Türel, Seçim İşleri Başkanı Mustafa Şentop da yer alır. Recep Tayyip Erdoğan, başkan adayını belirlemede daha çok anketleri dikkate alır. Kendisi de belediyecilikten geldiği için Belediye başkanlarının mahkemede yargılanmış olmalarını veya kamuoyundaki söylentileri birinci derecede ölçü olarak kabul etmez.”

Teşkilâtların görüşü önemli

Gelişmelere bakıldığında Külcü’nün önündeki bir diğer aşama genel merkezin vereceği nihai karara kadar yaşanacaklar. Külcü’nün ikinci dönem belediye başkan adaylığında teşkilatlara, mevcut milletvekillerinin de görüşlerine başvurulacağı biliniyor.

Teşkilatlar ve vekillerle yapılacak mütalaadan çıkacak sonuç, Külcü’nün bundan sonraki siyasi istikbali açısından önemli. Bu arada Külcü’nün yerelde gözle görülür hizmetler yaptığı kabul edilmekle beraber, hakkındaki iddiaların partiye zarar verdiğini düşünen ciddî bir cephenin varlığı da göz ardı edilmemeli. 

Seçime kadar bir çok faktör devreye girecek ve sonucu belirleyecek.   








habercim19.com




Son Güncelleme: 23.09.2013 11:11
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Kıl ahmet 2013-09-23 12:08:31

Peki il yönetiminin ve başındakinin verdiği zararlar nolacak???