Sağlıkta yeni gelişmeler

Çorum'un sağlık alanında yeni gelişmeler yaşanacak

24 Aralık 2014 Çarşamba 11:32
Sağlıkta yeni gelişmeler


İki yıldır Çorum Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri olarak görev yapan Dr. Turgay Happani görevinden ayrıldı, veda turları yapıyor.


Asıl kadrosu Adana’da bulunan Happani, yeniden aynı kente gitmeyi talep etti, bakanlık uygun buldu. Happani muhtemelen önümüzdeki genel seçimlerde memleketi Kilis’ten milletvekili adayı olacak.


Çorum’da Happani sonrası sağlıkta yaşanabilecek yeni gelişmeler var.


Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği görevine atanacak yeni isim, yeni yıl içinde belli olacak. Sağlık Bakanlığı’nın genel sekreterlerin pratisyen değil, uzman hekim olması yönünde ağırlıklı görüşü var. Atamalarda siyasetin de etkili olacağı düşünülüyor.


İKİ İSİM SÖZ KONUSU


Edinilen bilgilere göre, Çorum’da Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri olarak iki isim konuşuluyor. Bu isimlerden ilki halen Hitit Üniversitesi Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde vekaleten yöneticilik yapan Uzm. Dr. Fahri Şahin.


Bir diğer isim Çorum  Göğüs Hastalıkları Hastanesi eski Başhekimi Elazığ Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Tarkan Özdemir.


Dışarıdan bir ismin atanması üçüncü ama zor bir ihtimal gibi görünüyor. Ama burası Çorum, sürprizlere açık olmalıyız. Çünkü  an itibariyle Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticiliği görevine bir süre önce asaleten Alev Yücel atandı. Yücel, geçici görevle Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkan Yardımcısı olarak çalışıyor. Yani kadrosu Çorum’da olan, Ankara’da görev yapan bir hastane yöneticimiz bulunuyor. Belki Çorum Milletvekilleri de bu gelişmelerden haberdardır.


HASTANEYE BAŞHEKİM


Bu arada Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimliği’ne eğitim araştırma hastanesi olmamız hasebiyle üniversitenin kadrosunda hizmet veren bir doçent veya profesörün atanması gerekiyor. Hastane içinde doçent veya profesör statüsünde olup yerleşik olarak Çorum’da ikamet eden bir kaç isme başhekimlik teklif edilebilir. Sonuç alınamazsa Kayseri’den bir başhekimin gelebileceği ifade ediliyor.







habercim19



Son Güncelleme: 24.12.2014 12:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
VATANDAŞ 2014-12-24 13:18:51

bunun neresi sağlikta gelişme. koltuğa kimin oturduğunun ne önemi var.ahmet,mehmet,tarkan ne fark eder bunun vatandaşa nasil bir faydasi olacak.hiç işte sizinkide haber olsun yani

Avatar
ÖĞRENCİ 2014-12-24 13:20:25

sanki çoruma yerleşik tip fakültesi geldi

Avatar
vatandaş @VATANDAŞ 2014-12-28 03:17:16

parelel yapı diye bas basbahğıran hükümet bü gün sekreter olan tarkan özdemiri çoruma genel sekreter taiyin ediyor dün cemaatin peşinde gezenler bugün sekreterlik yapıyor

Avatar
sadık 2014-12-28 15:28:45

laf kalabalığı...
elde var " 0 " !
garip memleketim, sağlık yatırımları ve diğer yatırımları esgeçilmiş, siyasiler sesini duyur(a)mamaya and içmiş bir vaziyette...
sorular arasından ...köklü bir soru : tıp fakültesi nerede,hala kağıdınızın üzerinde mi !!?
gecikmiş yatırımlar hem yetersiz hem de bu ayıbı kapatamayacak!!