UMUTLANDIRAN AÇIKLAMALAR

Milletvekilleri Salim Uslu ve Ahmet Sami Ceylan’dan Çorum’un ilçe karayolu ağı ve sağlık yatırımlarına dair iki ayrı açıklama geldi.

26 Mayıs 2016 Perşembe 07:41
 UMUTLANDIRAN AÇIKLAMALAR


MUSTAFA DEMİRER/ HABER-YORUM


Milletvekilleri Salim Uslu ve Ahmet Sami Ceylan’dan Çorum’un ilçe karayolu ağı ve sağlık yatırımlarına dair iki ayrı açıklama geldi.


İKİ ÖNEMLİ MEVZUDA AÇIKLAMA

Uslu, Çorum’un ilçe yol ağının modernizasyonunda yaşanan gecikmelere açıklık getirirken, Ahmet Sami Ceylan, Eğitim Araştırma Hastanesi bahçesine yapılacak birinci basamak sağlık yatırımına ilişkin son gelişmeyi paylaştı.

ÖNCE KARAYOLU AĞIMIZDAN BAŞLAYALIM

Milletvekili Uslu’nun verdiği bilgiye göre, Çorum-Cemilbey-Ortaköy yolunun 22 kilometrelik kısmı 23 Haziran 2016 tarihinde ihale edilecek. İkinci etap olan Cemilbey-Ortaköy arasının ise proje çalışması son aşamaya geldi. Karayolları Genel Müdürlüğü’nce 2 ay içinde onaylanması, sonrasında da yatırım programına alınarak ihale aşamasına gelinmesi planlanıyor.


KARAYOLU’NDA GECİKMELERİN NEDENİ

Karayolu ağında yaşanan bürokratik, teknik, idari ve müteahhit kaynaklı sorunlar gecikmelere neden oluyor. Olup biten gelişmelere rağmen sıkı takip devam ediyor.


BUNLAR BİTİNCE YENİLENECEK

Bu kapsamda mevcut ihalesi yapılan ve yapım çalışmaları başlanılan Çorum-İskilip, İskilip-Bayat-Çankırı, Çorum-Kırkdilim, Laçin-Osmancık karayolları ile proje çalışması tamamlanarak ihale hazırlıkları yapılan Çorum -Mecitözü-Amasya yolu ile birinci kısmı ihale edilecek. Çorum Ortaköy yolunun da ihale edilmesiyle karayolu ağımızın tamamı yenilenmiş olacak.


USLU’NUN SÖZLERİ UMUTLANDIRDI

Uslu’nun açıklamalarından umutlandığımızı söyleyebiliriz. Çünkü ilçe karayolu ağının düzenlenmesi AK Parti’nin kurulduğu günden bugüne kadar geçen 14 yıllık süreçte hep konuşuldu. Kısmen yapılan yollar oldu, ancak genele bakıldığında iyimser olamıyoruz.


UMARIZ YOLLAR GÜNDEMDEN DÜŞER

Umarız genel seçimlerin yapılacağı 2019 yılına kadar artık ilçelerin yol meselesi memleketin gündeminden çıkarılır.


GELELİM SAĞLIK YATIRIMINA

Eğitim Araştırma Hastanesi bahçesine yapılacak 1. Basamak Sağlık Hizmetleri yatırımı projesi onaylandı, ödeneği de hazır.


SAĞLIK KOMPLEKSİ

Milletvekili Ceylan’ın verdiği bilgiye göre, Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin girişinde bulunan daha önce Kadın Doğum ve Çocukevi Hastanesi olan, şu anda ise Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlığı'nın kullandığı binanın yerine Sağlık Kompleksi yapılacak.


HASTANE BAHÇESİNE YAPILACAK BİNALAR

Sağlık Müdürlüğü hizmet binası, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği hizmet binası, Halk Sağlığı Müdürlüğü hizmet binası, Toplum Sağlığı Merkezi, Halk Sağlığı Laboratuarı, Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM), İl Ambulans Servisi ve 112 Komuta Kontrol Merkezi binaları buraya yapılacak.


PROJE ONAYLANDI, İHALE HAZİRAN’DA

İl Özel İdare Müdürlüğü tarafından hazırlanan proje onaylandı. İhale Haziran ayı içerisinde yapılacak. Böylece sağlık alanında hizmet veren birçok birim tek bir merkezde toplanacak, hizmette verimlilik ve kalite artacak.


EMEĞİ GEÇENLERİ UNUTMADI

Ceylan, açıklamasının sonunda yatırımda emeği geçen Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Sağlık eski Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ve eski Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas’a teşekkür etti.


PROJEYİ DE ÖDENEĞİ DE KAFKAS HAZIRLAMIŞTI

Hatırlatmakta fayda var; Sağlık Kampüsü yatırımı Sağlık eski Bakan Yardımcısı Agah Kafkas döneminde yatırım programına alındı. Projesi hazırlandı, hatta o dönemin Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri söz konusu kompleksin Kafkas görevden ayrılmadan önce ödeneğinin bile ayrıldığını kamuoyuna açıkladı. Kafkas’ın görevi bırakmasından sonra birinci basamak sağlık kompleksinin projesinin revize edileceği belirtildi. Sağlık yatırımı o günden bugüne beklemeye alındı.


CEYLAN’IN SÖZLERİ HEYECANLANDIRDI

Daha fazla beklemeye tahammülümüzün kalmadığı bir anda Milletvekili Ceylan’dan gelen açıklama tıpkı karayolu ağımızda olduğu gibi bizi heyecanlandırdı. Umarız Eğitim Araştırma Hastanesi bahçesine yapılacak 1. Basamak Sağlık Hizmetleri yatırımı kısa sürede hayat bulur.


Son Güncelleme: 27.05.2016 13:22
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
bayatlı 2016-05-26 16:03:58

umut fakirin ekmeğidir.bizler hep umut ediyoruz

Avatar
kerem 2016-12-17 01:57:41

Bitsin artik ortaköy yolu vekilim sizde ortakoylusunuz umarim ustun gayretleri sonucunda biter yillardik oyalandi

Avatar
kerem 2016-12-17 02:01:35

Yapin artik su yolu