Esasen son 10 yılda Çorum'a yapılan  kamu ve özel sektör yatırımlarının önemli bir iktisadi değişimin ortaya çıkmasına ve gelişmenin sağlanmasına yol açtığını memnuniyetle takip ediyoruz.  Çorum çeşitli zamanlarda bazen hızlanan ve sonra yavaşlayan tempoda bazı konuları hep sıcak tutmasını bildi. Bunların başında demiryolu ve havayolu konusu geliyordu demek yanlış olmaz. Şimdilerdeyse gündemde hararetle tartışılan havalimanı konusu bulunuyor.


Her şey bir yana esas olan hava yolu ulaşımı Çorum Ankara ulaşımı hızlandırmaktan ziyade, ülkemizin ve ihracat yaptığımız ve yapma potansiyelimiz olan ülkelere, teknoloji, sanayi v tarım merkezlerine ulaşımını kolaylaştıracaktır.  Bu kapsamda Çorum için hava limanı talebi; sadece konforlu bir ulaşımı insanımıza sağlamaktan ziyade, ülkemizin 2023 hedeflerine yüksek katkı vermek üzere  Çorum iş dünyasını dünyayla buluşturmak, Çorum ekonomisini dünyaya entegre etmek, Hattuşa'yı dünyada talep edilir bir destinasyon haline getirmek için gereklidir.   


Ulaşım dış dünyaya açılmak için gerekli!


2016 yılında Hitit Üniversitesi Rektörlüğünün başarılı organizasyonunda "Her Yönüyle Çorum" tartışılmış ve bilim dünyasının ilgisi ve çalışmaları Çorum'a yönelmiş, sunulan bildirilerde Çorum'un tarihi derinliği, kültürel birikimi v iktisadi potansiyelinin yüksekliği bir kez daha vurgulanmış, bu toplantıya katılan akademisyenlerin önemli bir bölümü ise uzun yolculuk süresinden bahisle ulaşımla ilgili ihtiyacı dile getirmişlerdi. 


Çorumu temsil eden güç; girişimci ruh ve inovasyon kabiliyeti

Özellikle 600 bine yaklaşan nüfus büyüklüğü ile 40. sırada olan Çorum ilk büyükşehir olacak ilk iller arasındadır. Yine imalat sanayine dayalı ihracatıyla 100'den fazla ülkeye bir milyar liradan fazla ihracat gerçekleştiren Çorum önemli bir “üretim ve teknolojik ihracat  üssü” dür. Bu durum Çorum’u potansiyel bir “teknoloji uygulama ve geliştirme üssü” haline getirmektedir ve bugün Çorum ihraç ürünlerinde kullanılan teknolojinin yüksekliği bakımından Türkiye’nin en önemli ilk 10 ili arasındadır(Grafik 1). Özellikle toplam ihraç ürünlerinin %48'sinin orta yüksek ve yüksek teknoloji ürünleri olması Çorum'un söz konusu  teknolojik düzey ve katma değer üreten sektörlere sahip olmak bakımından önemini, öncülüğünü ve inovatif girişimcilik kabiliyetini öne çıkarmaktadır.





DEVAM EDECEK











Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.