AK Parti heyetinin geçtiğimiz gün Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan’ı ziyaretinde Çorum’un takibinde olan önemli hizmet ve yatırım beklentileri tekrardan gündeme geldi.

AK Parti Çorum Milletvekili MKYK Üyesi Ahmet Sami Ceylan’ın açıklamasına göre, Bakan ile yapılan görüşmede sık sık trafik kazalarının yaşandığı Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne battı-çıktı kavşak yapımı ile yarım kalan havaalanı inşaatının tamamlanması hatırlatıldı. Bakan Turhan’ın Mart ayında Çorum’a gelerek her iki alanda inceleme yapacağı ifade edildi.

BAKAN, NACİ AĞBAL’I İŞARET ETTİ

Görüşmenin içeriği bu kadar değil. Öğrendiğime göre, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Çorum’un havaalanı talebi konusunda yapılan ısrarlı talepler için herhangi bir olumsuz görüş belirtmemiş. Ancak kaynak için Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı hemşehrimiz Naci Ağbal’ı adres göstermiş.

NACİ AĞBAL NE DEMİŞTİ?

Görünen o ki, iktidarın temsilcilerinin havaalanı meselesini çözmek için Naci Ağbal’la iletişimlerini güçlendirmesi gerekiyor. Esasında Sayın Ağbal da Maliye ve Hazine Bakanı iken önceki dönem Çorum Belediye Başkanlığını ziyaretinde yine dönemin milletvekillerinin de bulunduğu ortamda havaalanı talebine destek vereceğini vurgulamıştı.

Hatta Gümüşhane-Bayburt Havaalanı yatırımını örnek göstererek, birçok kente havaalanı yapıldığını, Çorum’un da bütün ekonomik-sosyal-kültürel göstergeleri ile hak ettiği bu talebinin hayata geçirebileceğini ifade etmişti. O günden bugüne ekonomik şartlar biraz değişse de kaynağın başındaki isim yine Naci Ağbal. O zaman çözümün adresi de o…

Bu arada Naci Ağbal’ın yıllar önce örneğini verdiği Gümüşhane-Bayburt havaalanı son Başbakan Binali Yıldırım’ın bölgede yaptığı miting sırasında halkın yoğun istekleri üzerine yatırım programına alındı.

Gümüşhane ve Bayburt illerine hizmet verecek yıllık 2 milyon yolcu kapasiteli havalimanı, Gümüşhane'ye 67, Bayburt'a 47 kilometre mesafede inşa ediliyor. 300 milyon liraya ihale edildiği belirtilen ortak havaalanının pisti 3 kilometre uzunluğunda 60 metre genişliğinde olacak.

Sonuç itibariyle, tekrar ve ısrarla diyoruz ki, havaalanı Çorum için gecikmiş bir haktır. Eski Bakanımız Naci Ağbal'ın da Çorum'un gecikmiş hakkına kavuşması için elini taşın altına koyacağına şüphemiz yok.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.