Bakan'dan Çorumlu kadınlara tam destek

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi, Çorumlu kadın kooperatiflerine destek verdi

07 Kasım 2017 Salı 16:11
Bakan'dan Çorumlu kadınlara tam destek

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "Biz hükümet olarak kadınlarımıza birçok alanda destek veriyoruz. 2005 yılında iş gücüne katılma oranı yüzde 23.3 iken şu an yüzde 34.3'e yükselmiş olup, kadın istihdam oranı da yüzde 29.3'e yükselmiştir" dedi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci, Çorum Sungurlu ve Mecitözü ilçeleri Kadın Girişim Kooperatif üyelerini kabul etti. Kooperatifleri ekonominin unsuru haline getirmek için kuruluş, işleyiş ve denetim noktasında yeni bir mevzuat hazırlama çalışmalarının sürdüğünü ifade eden Bakan Tüfenkci, özellikle mikro ölçekte bir araya gelişleri önemsediklerini kaydetti. Kültürümüzde yardımlaşma ve birlikte iş yapmanın olduğunu belirten Tüfenkci, bunun harekete geçirilmesinde kadınlara görev düştüğünü ifade ederek, "Biz hükümet olarak kadınlarımıza birçok alanda destek veriyoruz. 2005 yılında iş gücüne katılma oranı yüzde 23.3 iken şu an yüzde 34.3'e yükselmiş olup, kadın istihdam oranı da yüzde 29.3'e yükselmiştir. Bir yandan memur veya işçi olarak çalışan kadınlarımıza doğum izinlerindeki süreleri uzatma da dahil olmak üzere, çalışan ebeveynlere yarı zamanlı çalışma hakkı getirerek, özellikle kadınların istihdamı noktasında önemli teşvikler verdik" dedi.

Makamda gerçekleşen kabulde AK Parti Çorum Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt ve çok sayıda kadın girişimci yer aldı.

Son Güncelleme: 07.11.2017 19:38
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165