Çorum standına yoğun ilgi

Çorumlu girişimci ve sanatçı kadınlar kadın zirvesinde stand açtı

07 Aralık 2017 Perşembe 12:40
Çorum standına yoğun ilgi

Çorumlu girişimci ve sanatçı kadınlar el emeği göz nuru ürünlerini 2. Uluslararası İşte Kadın Zirvesi’nde sergiledi.

ATO Kongre Merkezi’nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımı ile gerçekleşen 2. Uluslararası İşte Kadın Zirvesi yurt içi ve yurt dışından çok sayıda akademisyen, girişimci, siyasetçi ve iş kadınının ilgi odağı oldu.

Kadın Zirvesi’ne Çorum’dan da katılım sağlandı.  AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Meryem Demir, İl Kadın Kolları Ekonomi İşleri Başkanı Ümran Çolak, İl Kadın Kolları İdari ve Mali İşler Başkanı Elif Yiğit Kabadayı'nın görevli olarak yer aldığı stantta İl Kadın Kolları Yönetim Kurulu Üyesi Kevser Kartal, şehit oğlunun adıyla açtığı ‘Bekirim Kek Evi’ sahibi Pakize Deniz, Sungurlu Sevgisun Kadın Girişimciler Kooperatifi Başkanı Havva Özata, Mimar Sinan Kadın Kültür Merkezi kursiyeri Ayşe Erdemli, İskilip Halk Eğitim Merkezinden Songül Kekeç ve Nuriye Ambarkütük'ün el emeği ürünlerin sergilendi.

Çorum'un yöresel ürünleri- ve sanat eserlerinin de sergilendiği  stand ziyaretçilerin yoğun ilgisini çekti. Standı AK Parti  MYK Üyesi Öznur Çalık, AK Parti MYK Üyesi Çiğdem Karaarslan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Lütfiye Selva Çam, TBMM İdari Amiri Milletvekili Salim Uslu, Milletvekili- Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, Tekirdağ Milletvekilleri ve Tekirdağ Kadın Kolları Teşkilatı, Samsun Kadın Kolları Başkanı Rabia Bay Keser, İstanbul Kadın Kolları hemşehrimiz Başkanı Şeyma Döğücü ziyaret etti.

AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Meryem Demir, konuya ilişkin açıklamasında, "İl Kadın Kolları Yönetim Kurulu Üyemiz Kevser Kartal çini ve ahşap baskı eserleriyle, önceki dönem Sungurlu Kadın Kolları Başkanımız Havva Özata Çorum'un yöresel unlu mamulleriyle, Mimar Sinan Kadın Kültür Merkezi Kursiyeri Ayşe Erdemli iğne oyası ve örgü oyuncaklarla, İskilip Halk Eğitim Merkezinden Songül Kekeç ve Nuriye Ambarkütük ahşap ve sedef işçiliği ürünleriyle ve şehit oğlunun adıyla açtığı Bekirim Kek Evi Sahibi Pakize Deniz hamur işi ürünleri ile standımızda yer aldı. Çorum'un kültürel ürünlerinin ve yöresel lezzetlerinin yer aldığı standımız ziyaretçilerin de büyük ilgisini çekti ve her ürün insanlarda ayrı bir anı bıraktı. İlk kez leblebili kurabiyemizi tadan herkes çocukluğuna yolculuk yaptı ve çocukluğumuzdaki leblebi tozunun tadı diyerek standımızdan tebessüm ile ayrıldı.” Dedi.

Son Güncelleme: 07.12.2017 13:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165