Hingal yapılışını izlediler

AK Parti Kadın Kolları yönetimi Alaca'yı ziyaretinde geleneksel lezetlerden hingal ve kesme kadayıf yapılışını izlediler.

18 Eylül 2019 Çarşamba 11:56
Hingal yapılışını izlediler

AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Meryem Demir, Alaca Koordinatörü Figen Gülhan ve Kadın Kolları Yönetim Kurulu Üyeleri Alaca İlçe Kadın Kolları Teşkilatını ziyaret ederek, ilçede bir dizi etkinlik yaptı.

AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Meryem Demir, Alaca İlçe Kadın Kolları Başkanı Ruhiye Kaya ile teşkilat toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıya Alaca Belediye Başkanı Halil İbrahim Şaltu'nun eşi Sema Şaltu ve AK Parti İlçe Başkanı Ragup Ağaçdan'ın eşi Züleyha Ağaçdan da hazır bulundu.

Kadınların birliğinin ve dayanışmasının aşamayacağı engel olmadığının vurgusunun yapıldığı toplantıda, son zamanlarda ülke gündeminde yer alan "Diyarbakır'da evlat nöbeti tutan anneler’ toplantının gündemi oldu.

Toplantı sonrasında İç Anadolu Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Başkanı Zeki Dilmen'e ziyarette an partili kadınlar, 19 Eylül Gaziler Günü öncesinde Dilmen'in şahsında tüm gazilerin Gaziler Günü’nü kutladılar.

1994 yılında Siirt Pervari'de şehit olan Turgut Arslan'ın ailelerini ziyaret ederek hayır dualarını alan partili kadınlar, şehitlerin emaneti olan ailelerinin her zaman yanlarında oldukları mesajını verdiler.

KADIN EMEĞİ BEREKETLENDİRİYOR

Kadın Girişimciler Kooperatifinde Filiz Pembe'nin iş yerine ziyaret gerçekleşti. Alaca’nın meşhur hingal ve kesme kadayıfının yapım aşamalarını detaylarıyla dinleyen kadınlar, Alaca İlçe Kadın Kolları yöneticisi Güleser Arslan ve komşularını yufka ekmek yaparken ziyaret ettiler.

Ziyarette konuşan İl Kadın Kolları Başkanı Meryem Demir, “Kadınlarımızın elinin değdiği her yer güzelleşiyor, bereketleniyor. Kısıtlı imkanları dahi üretime dönüştüren kadınlarımızın emeği ile bizleri daha refah günlerin bekleyeceğine inanıyorum. Üreten kadın yarını gören, imkansızlıklardan imkan yaratan kadındır. Tüm girişimci kadınlarımızın yanındayız." dedi.

Ziyaretler sonrasında Muharrem ayının bereketine bolluğuna ortak olmak için Alaca İlçe Kadın Kolları Başkanı Ruhiye Kaya'nın yapmış olduğu aşureler komşulara ikram edildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.