Ünlü Gurme ve Gastronomi Uzmanı Ömür Akkor, TRT 1’de Pelin Çift ile Gündem Ötesi programında, Türkiye’nin en iyi mutfağının Çorum olduğunu söyledi. Hatta daha iddialı sözlerle Gaziantep, Hatay ve Kilis’e atıfta bulunmuş, Çorum mutfağının çok gizli bir mutfak olduğunu ifade etti. Bilhassa kentin münbit topraklarından üretilen kaliteli buğday ile hazırlanan meşhur Çorum baklavası ve hamur işlerine ayrı parantez açarak, ‘Çorumlunun yaptığını herkes yapamaz, kimse yapamaz’ demişti.

Ünlü gurmenin yöresel mutfağımıza dair sözlerini duyarak oldukça şaşıran ünlü program yapımcısı ve sunucusu Pelin Çift de, şunları söylemişti: “Çorum’u daha çok keşfetmemiz lazım. Ama senin Çorum’un ismini böyle vurgulayarak ortaya koyman bence çok önemli bir şey. Acilen Çorum’a gelmemiz lazım.”

Program 12 Temmuz’da yayınlandı ve özetle yukarıdaki çarpıcı sözler dile getirildi. Ünlü gurme o kadar samimi ve inanarak konuştu ki, biz bile dinlediğimizde şaşırıp kaldık. Programa şahit olanlar veya haberi okuyanlar da bizimle hemfikir. Reklam ve halkla ilişkiler sektöründe uzman olanlar daha iyi bilirler, üste para verseniz bile bu kadar güzel sözlerle ve vurguyla kent mutfağını tanıtamazsınız.

Hal böyle iken, konuşulanların üzerinden tam bir buçuk ay geçti, şehirde hiç kimseden tabiri caizse ‘tık’ yok.

Böyle bir fırsatı değerlendirmek için daha neyi bekliyoruz? Ortam hazırken bu övgüleri Çorum için fırsata çevirmemiz gerekmez mi?

Neler yapılabilir?

Mesela ünlü Gurme ve Gastronomi Uzmanı Ömür Akkor ve programcı Pelin Çift ile görüşülebilir. Dikkat çeken kapsamlı bir organizasyonla bu isimler aracılığıyla ünlü gurmeler, aşçılar memlekete davet edilebilir. Çok fazla maliyet gerektirmeden sponsorluk mecrası da değerlendirilerek Çorum’un mutfağı, yöresel yemekleri, tarihi ve kültürü tanıtılabilir. Bunlar hemen akla gelenler. Dahası için fikir yürütülebilir. Ama önce bir şeyler yapmayı istemek lazım değil mi?

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165