mustafademirer1@hotmail.com

Çorum eski Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’nün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talebi doğrultusunda istifa ederek görevinden ayrılması hiç şüphesiz yeni girdiğimiz yılın ilk bomba haberiydi.

ÖVGÜ VE ELEŞTİRİDE ŞİRAZE KAÇIYOR

Olayın sıcaklığından olsa gerek, Külcü’yü destekleyenlerin övgüsü ile karşıtlarının eleştirilerinde ölçü ve şirazenin zaman zaman kaybedildiği görülüyor.

AYLAR ÖNCESİNDEN DEĞİŞİM SİNYALİ

Baş döndürücü gelişmeler siyasetin doğasında var.

Külcü’nün istifasının istenmesi de bu olaylardan biri. Ancak Çorum Belediyesi’nde değişimin yaşanabileceği sinyali aylar öncesinden verilmiş, bu nedenle kamuoyunun büyük çoğunluğu ekonomide olduğu gibi siyasette bomba etkisi yapacak kulisi görüp bekler hale gelmişti. Sayın Külcü’nün de böyle bir sonucu beklediğini düşünüyoruz. Gerek şehrin istikbali gerekse siyasetin önemli bir aktörünün etkilendiği gelişme sonrası yaşanan sessizlik bundan belki de…

Siyasetin çarpıcı olayları karşısında aceleci davranıp sıcağı sıcağına değerlendirme ve yorumlar yapmak yerine,  her an her şeyin değişebileceği, 24 saatin farklı gelişmelere sahne olabileceği, taraflar arasındaki  güç dengelerinin sonucu etkileyebileceği hesap edilmeli elbette.

Önümüzdeki süreçte Külcü yaptıkları, yapmadıkları ile değerlendirilecek. Bir çırpıda Külcü hakkında birkaç söz söylemek gerekirse; bazı yatırımlardaki planlama hataları bir tarafa, yakın tarihte işbaşına gelen çok sayıda belediye başkanından daha fazla yatırım ve hizmet yaptığını, çıtayı yükselttiğini söylemek hakkın teslimi olur. Diğer taraftan bugüne kadar gelmiş geçmiş belediye başkanları arasında attığı her adımı tartışmalara, spekülasyona, söylenti, dedikodu ve iddialara neden olan başkan olarak da tarihe geçtiğinin altını çizmek gerekiyor. Bu durum sadece kendi kabuğunda ayakta durmaya çalışan küçük bir taşra kenti olmamızdan mı, Külcü’nün şahsından mı, yoksa her ikisinden mi kaynaklanıyor bilemiyorum.

GÖREVE GETİREN İRADE GÖREVDEN ALDI

AK Parti Genel Merkez yöneticilerinin istifa ile ilgili açıklamalarının da kamuoyunu tatmin ettiğini söylemek mümkün değil. Bu durum haliyle çarşı-pazarda farklı yorumlara neden olabiliyor. Konuya dair tek yorumumuz Külcü’yü göreve getiren irade şimdi de görevden el çektirdi. Zamanla her şeyin daha netleşeceği aşikâr.

Siyasetin giderek ısınacağı günler yakında. Bugün ve gelecek günler memleketimiz için hayırlı olsun…

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.