13 ülkeden tur operatörleri Çorum’da

13 ülkeden tur operatörü temsilcileri Çorum'un tarihi mekanlarını yerinde gördü.

23 Kasım 2018 Cuma 20:52
13 ülkeden tur operatörleri Çorum’da

13 ülkeden tur operatörleri Çorum’dan övgüyle söz etti.

Yapılan açıklamaya göre, Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün Çorum’un tarihi ve kültürel değerlerini tanıtmak suretiyle turizm pastasından hak ettiği payı alması yönündeki çalışmalarını artan bir tempo ile devam ettirdiği, bu çerçevede 2017 ve 2018 yılında  İstanbul’da yapılan ve Dünya’da  turizm sektöründe faaliyet gösteren  acente ve tur operatörlerinin katıldığı LUXURY M.I.C.E WORKSHOP etkinliklerinde yapılan görüşmeler sonrasında 13 farklı ülkeden 20 tur operatörü ve seyahat acentesi temsilcisinden oluşan bir grubun, kentin  tarihi ve kültürel değerlerini görmek üzere geçtiğimiz gün ilimize geldikleri bildirildi.

Açıklamada şu bilgilere yer verildi; “Çorum Müzesi’ni ziyaret eden grup öncelikle  Alaca Höyük Müze ve Örenyerini sonrasında ise Boğazköy Müze ve Hititlerin Başkenti Hattuşa ile Yazılıkaya Açıkhava Mabedini ziyaret etmişlerdir. Katipler Konağı’nda yapılan programa, Vali Yardımcısı Recep Yüksel, eşleri Derya Yüksel ile İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü yetkilileri de katılmıştır. Programda Gitar Sanatçımız Osman Ünsal Taşçı da bulunmuş ve misafirler onuruna mini bir konser vermiştir.

Vali Yardımcımız Recep Yüksel, programda yaptığı konuşmada Çorum’un tarihi ve kültürel değerlerinin anlatılanların çok daha ötesinde olduğunu, ilimizin sahip olduğu turizm çeşitliliği ve kalitesi ile farklı turizm taleplerini karşılayacak potansiyele sahip alanlarda hizmet sunmaya hazır bulunduğunu ifade etmiştir.

İlimizin tanıtımı için yapılan programa, ilimizin kültürel değerlerine ve akşam yemeğindeki zengin mutfağına ve sunuma hayran kaldıklarını ve yapacakları turlarda Çorum’u değerlendireceklerini ifade eden grup, ülkelerine götürmek üzere satın aldıkları hediyelerle Samsun, Çorum, Tokat, Amasya destinasyonunu tamamlamak üzere Tokat iline uğurlanmıştır.”

Son Güncelleme: 23.11.2018 23:27
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.