14 ülkeden turizmciler geldi

YHKB sayesinde 14 ülkeden turizmciler bölgeye geldi

26 Kasım 2018 Pazartesi 17:23
14 ülkeden turizmciler geldi

Yeşilırmak Havzası Kalkınma Birliği (YHKB), bölgenin turizm potansiyelinin tanıtılması ve bilinirliğinin sağlanması amacıyla Amerika Birleşik Devletleri, Hindistan, Kuveyt, Rusya ile Malezya’nın da aralarında olduğu 14 ülkeden turizmcileri Amasya, Çorum, Samsun, Tokat’ta konuk etti.

4 ildeki turizm yöneticilerinin öncülüğünde sektör temsilcileriyle de buluşan konuk turizmcilere bölgenin turizm potansiyeli ve gelişmekte olan altyapısına ilişkin detaylı bilgiler aktarıldı.

Bölgedeki kültürel miras, arkeolojik ve doğal sit alanları ile yemek kültürü hakkında geniş bilgi edinen konuklarından olumlu dönüşler aldıklarını belirten YHKB Müdürü Yasemin Çoban, “Özellikle Hindistan merkezli turizm acentelerinin Bollywood filmleri için yeni çekim mekanları ile Hint düğünü organizasyonları için yeni destinasyon arayışları içerisinde oldukları anlatıldı. Bu bakımdan film çekimleri için bölgemizde bulunan tarihi mekanlar ile kaleler önerildi. Düğünler için ise bölgemizdeki otellerin yeterli kapasiteye sahip olduklarına işaret ettik” dedi.

İHA

Son Güncelleme: 26.11.2018 18:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.