20 bin imzayla Külliye’ye gideriz

Akşemseddin ve Fetih Paneli’nde Bolu Çorumlular Derneği Başkanı hemşehrimiz Fikret Kısar'ın sözleri dikkat çekti.

06 Haziran 2021 Pazar 13:58
20 bin imzayla Külliye’ye gideriz

‘Akşemseddin ve Fetih Paneli’nde Bolu Çorumlular Derneği Başkanı hemşehrimiz Fikret Kısar'ın , Akşemseddin Hazretlerinin yaşadığı ve evlatlarının, torunlarının türbelerinin bulunduğu köy yolunun durumuna ilişkin eleştirileri dikkat çekti. Kısar, "Gerekirse 20 bin imza toplayıp Külliye'ye gideriz." dedi.

AKŞEMSEDDİN VE FETİH PANELİ

Çorum'un İskilip Belediyesi, Bolu Çorumlular Derneği ve Bolu Akşemseddin İslami İlimler Merkezi (AKİMER) işbirliği ile organize edilen ‘Akşemseddin ve Fetih Paneli’ dün Atatürk Orman Çiftliği’nde gerçekleştirildi.

İskilip Belediyesi’nin ev sahipliğinde belediye çok amaçlı toplantı ve düğün salonunda yapılan etkinliğe akademisyen, siyasetçi ve bürokratlar katıldı. Programın ilk bölümünde Fatih Sultan Mehmet Han, Akşemseddin ve tüm şehitlerimiz için Kuran’ı Kerim tilaveti, kiraz ve çay molası, Atıf Hoca kabri ziyareti, Şeyh Muhaddin Yavsi Camii’nde öğle namazı ve Ebussuud Efnedi’nin anne ve babasının kabirlerine ziyaret, Çorum Belediyesi Mehteran Konseri  ve Atatürk Orman Çiftliği’nde İskilip dolması ikramı gerçekleştirildi.

AKŞEMSEDDİN İSTANBUL'A UĞURLANDI

Panelin açılışı saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi  Prof. Dr. Bünyamin Erul'un oturum başkanlığında düzenlenen panelde, Bartın Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Muhamet Ali Yıldız 'Akşemseddin Hazretleri ve Eserleri, Vakıflar Genel Müdürlüğü Uzmanı Araştırmacı-Yazar Ali Kılcı Bilinmeyen Yönleri ile akşemseddin Hazretleri ve Yaşadığı Mekanlar, Bolu Akşemseddin İlimler Merkezi (AKİMDER) Dr. Öğretim Üyesi Abdullah Çelik Akşemseddin ve Örnek İnsan Modeli, Akademisyen-Tarihçi-Yazar Yaşar Akbıyık Bilim İnsanı Olarak Akşemseddin Hazretleri konulu değerlendirme yaptı.
İskilip Belediye Başkanı Ali Sülük'ün kapanış konuşmasından sonra Araştırmacı-Yazar Ali Kılcı soruları cevaplandırdı, ayrıca kitaplarını imzaladı.

Programın sonunda Mehteran eşliğinde Akşemseddin Hazretleri İskilip'ten İstanbul'a temsili olarak uğurlandı.

PANEL BAŞKANI SORDU, ALİ SÜLÜK CEVAP VERDİ

Belediye Başkanı Ali Sülük, panel başkanı Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi  Prof. Dr. Bünyamin Erul'un yönelttiği sorulara cevap verdi. Sülük, şöyle dedi; “İskilipli Âlimler Müzemize günümüze uyumlu sanal müze haline dönüştürerek; her âlimin yaşadığı dönemdeki materyalleri ziyaretçilerimizin görmelerini sağlamakla ilgili bir proje üzerinde çalışıyoruz. İkinci sorunuza da; biz kent arşivimizi Âlimler Müzemizde bir odaya taşıdık, bütün arşiv kayıtlarımızın tamamı kent arşivimizde sergiliyoruz. Şu anda orada bilim adamlarının ve araştırma yapmak isteyen vatandaşlarımızın hizmetine açık vaziyette. Üçüncü sorunuzu da şöyle cevaplayım, Belediye Meclisi tarafından verilecek karar ile bir sokağımıza veya caddemize bu hocamızın ismi verilebilir. Bugün burada çok güzel bir panel olduğunu düşünüyorum. Emeği geçen başta Bolu Çorumlular Derneğimiz, AKİMER olmak üzere emeği geçen herkese çok teşekkür ederim. Çok saygın hocalarımızı bizlerin istifadelerine sundukları için kendilerine çok çok teşekkür ederim. İskilip Belediye Başkanı olarak bu ve benzeri çalışmaların yanında olacağımı belirtmek isterim. İlçemiz için yapılacak bütün projelerde yardımcı olacağımızın taahhüt veriyor, herkesin huzurunda söylüyorum. Ayrıca bu yaptığımız etkinliklerle de ilçemizin adını ülke genelinde duyurma fırsatını yakalıyoruz. Hepinize geldiğiniz için ayrı ayrı teşekkür ediyor, Bolu da bulunan hemşerilerime kucak dolusu selamlarımı ve muhabbetlerimi iletiyorum”

'SÖZÜM MECLİSTEN DIŞARI...' 

Bolu Çorumlular Derneği Başkanı hemşehrimiz Fikret Kısar da, Akşemseddin Hazretlerinin yaşadığı ve evlatlarının, torunlarının türbelerinin bulunduğu köy yolunun durumunu eleştirdi.  Derneğin faaliyetleri ve Akşemseddin ve Fetih konulu Panel ile ilgili açıklamalar yapan Kısar, “21. yüzyılda Doğu’da bile toprak yol kalmamışken, İstanbul’un manevi fatihi Akşemseddin hazretlerinin köyünün yolunun hala toprak yol olarak durması ne kadar tuhaf. Sözüm meclisten dışarı, bu yollardan katır bile geçemez. Bizler bekliyoruz bu yolların yapılmasını. Eğer yapılmaz ise; 16 bin İskilipli ilçemizde var, bir bu kadar da Bolu’da biz varız. Gerekirse 20 bin imza toplar gideriz külliyeye. Ondan sonra oturamazsın o koltukta. Özel İdare Genel Sekreteri, millete rağmen iş yapılmaz, ‘Elif’ gibi duran Sayın Valimizin talimatını uygula.” diye konuştu.

Akşemseddin ve Fetih konulu panelin katılımcılarını tanıtan Kısar, etkinliğe iştirak eden bütün katılımcılara teşekkür etti.

Son Güncelleme: 06.06.2021 14:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Çorumlu 2021-06-06 17:14:33

Çoruma ve Çorumlular karşı üç maymumunu oynuyorlar.Cumhurbaşkanı Yatırımı ÇORUMA değil,YOZGATA yada Amasyaya yapıyor. Fuat Oktay, CEMİL Çiçek, BEKİR BOZDAĞ Yozgatlılar, Akif GÜLLE Amasyalı, ÇORUMA yatırım yaptırırlarmı? Çorum ve Çorumlulardan aldıkları oylar HARAM'dır. ÇORUM VE ÇORUMLULARI UYUTUYORLAR. Uyumaya devam Çorum.

Avatar
Hilmi 2021-06-06 18:53:29

Hiç bir ilmi değeri yok. Boş işler. Akşemseddin hazretlerinin İstanbul un fethi döne inde İskilip ile uzak yakın hiç bir ilgisi yok. İskilip ten ayrılalı yıllar olmuş. Ne İstanbul a ne fethine uğurlaması yahu. Tarih magazin değildir. Bu şova alet olan akademisyenlere acıyorum. Hoş değil.

Avatar
İskilipli 2021-06-06 15:19:23

Çok geç kalındı çok. ayı 20binde de kalmaz.
parmak basılması gerekli konular; Çorum İskilip duble yolu,
To ya İskilip yolu, Genclik merkezi, Ucuz konut teşebbüsleri(demir+çimontd+ malzeme+ işçilik va masraflar dikkate alındığında arsa mariç maliyet 150m2 civarı için 270bin) kültür merkezigençlere iş imkanı inşAllah bir şey için hareket edilir de arkası gelir

Avatar
Kenannn 2021-06-06 15:43:46

sözde kalmasın hemen başlansın imza kampanyasına 60bin olur izin döneminde ilçeye geleceklerde atar

Avatar
İskilip li 2021-06-07 20:43:20

Fikret bey doğru konuşmuş. 20 yıldır İskilip in milletvekili yok, gavuncunun kendine faydası yokki İskilip e olsun. Tarihte Çorum un 2 milletvekill İskilip ten çıkarmış, ilk defa 20 yıldır vekil yok, İskilip in sorunlarına sahip çıkan yok, desteğimiz tamdır Başkanım.

Avatar
Boludaki Çorumlu 2021-06-07 15:01:26

Hilmi adına göre yaz lütfen. Evliya Çelebi Seyahatnamesinde İskilip için İlim ve Hilm beldesi diyor. Biraz tarih oku, cehaletin geçer. Akşemseddin, Beypazarndan sonra Evlik e gelmiş, Fetih bu ıssız köyde hazırlanmış. Müderrislik yaptığı Osmancık ın arka yüzü Evlik-İskilip. Halifesi Muslihiddin Attarinin mezarı ve oğlu Nurulhüda nın mezarı İskilip te, okulda zırvalama Helmi.

Avatar
Boludaki Çorumlu 2021-06-07 16:29:33

Hilmi adına göre yaz lütfen. Evliya Çelebi Seyahatnamesinde İskilip için İlim ve Hilm beldesi diyor. Biraz tarih oku, cehaletin geçer. Akşemseddin, Beypazarndan sonra Evlik e gelmiş, Fetih bu ıssız köyde hazırlanmış. Müderrislik yaptığı Osmancık ın arka yüzü Evlik-İskilip. Halifesi Muslihiddin Attarinin mezarı ve oğlu Nurulhüda nın mezarı İskilip te, okulda zırvalama Helmi.

Avatar
Bolu Çorder li 2021-06-07 22:44:50

Fikret KISAR Bolu da Çorderi bir numara yaptı. ÇORUM amelesini imajını yıkıp, Çorumlular layık olduğu yere taşıdı. FUAT OKTAY dahil, Boluya gelen bakanlar mutlaka Çorder i ziyaret eder, Çorum da kıymetimizi yok başka. Fikret beyin Tosya yolu girişimlerine ve bilimsel toplantılarına tam destek, iyiki varsınız, Allah gücünüzü artırsın.

banner165