2014’de yine EMİTT’deyiz

EMITT Fuarı'na her yıl katılan Çorum, sürdürülebilir bir turizm kenti olma doğrultusunda bu yıl etkin bir tanıtım ve pazarlama faaliyeti yürütücek.

30 Eylül 2013 Pazartesi 11:16
 2014’de yine EMİTT’deyiz


EMITT Fuarı'na her yıl katılan Çorum, sürdürülebilir bir turizm kenti olma doğrultusunda bu yıl etkin bir tanıtım ve pazarlama faaliyeti yürütücek. Çorum Valisi Sabri Başköy ve Çorum Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül'ün destek vereceği Çorum standında şehrin dünya çapındaki kültürel mirası, müzeleri ve ören yerleri tanıtılacak.

30 Ocak - 2 Şubat 2014 tarihleri arasında TÜYAP’ta 18. kez düzenlenecek olan Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı EMITT'te 'medeniyetin beşiği' ünvanına sahip Çorum bir kez daha yerini almaya hazırlanıyor. Seyahat acentalarına yönelik tanıtım kokteylinin düzenleneceği Çorum standında, insanoğlunun kurduğu ilk medeniyetler arasında bulunan Hititlerin kültürel mirasının yanı sıra şehrin tarihi zenginliklerle dolu müzeleri ve ören yerleri tanıtılacak.

Çorum ekoturizmde de iddialı

Yalnızca Anadolu değil dünya kültür mirası listesinin de başında gelen Hitit uygarlığına başkentlik yapmış topraklar olan Çorum'u turizmde hak ettiği konuma taşımak üzere yoğun çalışmalar yürüttükleri ifade eden Çorum Valisi Sabri Başköy, tanıtım çalışmalarının en önemli konusunun Hitit medeniyetini gözler önüne seren müzeler ve ören yerleri olacağını vurguluyor.

Diğer yandan, son derece farklı coğrafi özellikleri bir arada bulunduran Çorum ilinin ekoturizm bakımından büyük fırsatlar barındırdığını da ifade eden Başköy, bu konuda altyapı çalışmalarının büyük ölçüde tamamlandığını, bisiklet ve yürüyüş yolları ile inanç turizmine yönelik merkezlerin tanıtımını da 2014 EMITT Fuarı'nda gerçekleştireceklerini kaydediyor. Başköy, EMITT Fuarı'na her yıl katıldıklarını ve geniş bir ziyaretçi kitlesi ile buluştuklarını, sektörün temsilcileriyle işbirliği içinde bulunmaktan memnuniyet duyduklarını da sözlerine ekliyor.

Hedef Çorum'u turizm kenti yapmak

Çorum'u sürdürülebilir turizmin yaşandığı bir turizm kenti haline getirmek amacıyla fuar kapsamında etkin bir tanıtım ve pazarlama faaliyeti sürdüreceklerini belirten Çorum Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, Çorum'un 'medeniyetin beşiği' olarak dünyaya nam saldığını, bunun yanı sıra eşsiz doğal güzellikleri barındıran bir kent olmasına rağmen yeterince tanınmadığının altını çiziyor. Gül, 2014 EMITT Fuarı'nda tarihin ve kültürün yanı sıra kentin doğal güzelliklerine de vurgu yapacaklarını belirtiyor.

Tek bir bölgede böyle bir geçmiş yok

Yapılan bilimsel araştırmalar neticesinde Çorum'un 'paleolitik' olarak adlandırılan yontma taş çağından dünyanın ilk yerleşik medeniyeti olan neolitik dönemden başlamak üzere son derece köklü bir tarihi olduğunu belirten Ekin Fuar Direktörü Hacer Aydın, kentin mutlaka görülmesi gereken birçok ören yerine sahip olduğunu ifade ediyor. Aydın, bir şehrin bu derece zengin bir tarihi geçmişe sahip olmasının dünya genelinde nadir görüldüğünü belirtiyor.

Çorum ve çevresinin Hitit, Frig, Kimmer, Med, Pers, Galat, Roma, Bizans, Selçuklu, Danişmend, Moğol Eretna ve Osmanlı uygarlıklarının izlerini taşıdığını söyleyen Aydın, bin yıl önce Anadolu'ya gelen Türklerin ilk kurduğu şehirlerden birinin Çorum olduğunun altını çiziyor. Aydın, şehrin coğrafi güzelliklerinin de eşsiz olduğunu kaydederek, 2014 EMITT Fuarı ziyaretçilerine Çorum standını mutlaka ziyaret etmelerini tavsiye ediyor.  




Son Güncelleme: 30.09.2013 18:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.