22 eser görücüye çıktı

Ressam Şenol Tilki’nin Sanko Sanat Galerisi’nde açtığı kişisel resim sergisi, 25 Ekim’e kadar gezilebilecek.

22 Ekim 2013 Salı 00:24
 22 eser görücüye çıktı


Ressam Şenol Tilki’nin Sanko Sanat Galerisi’nde açtığı kişisel resim sergisi, 25 Ekim’e kadar gezilebilecek.

Sanko Park Alışveriş Merkezi’nde bulunan Sanko Sanat Galerisi’nde açılan sergide, Sanatçı Tilki’nin 22 eseri yer alıyor.
Bu arada, 11 Ekim’de açılan sergi, Kurban Bayramı dolayısıyla Sanko Park’a gelen ziyaretçi sayısının artmasına paralel olarak, sanatseverlerin büyük ilgisini gördü.


SANATÇI

1967 yılında Çorum’da doğan Tilki, 1992 yılında Almanya’ya giderek, Berlin Hochschule Der Kunst’de resim eğitimi aldı. Berlin Galeri Mozaik’te özel kuruluşlara tanıtım ağırlıklı illüstrasyon ve afiş çalışmaları yaptı.

1995 yılında Hollanda Zutphen Brazs Art Gallery’de eserleri yer aldı. 2001 yılında Galeria IF’in davetlisi olarak Berlin’e giden sanatçı, burada ve Hollanda Deventer’de Gevalt (şiddet) konulu beş kişisel sergi açtı.

2007’de New York’a yerleşen sanatçı, burada araştırmalarda bulundu. 2008 yılında T.C. Başkonsolosluğu Sanat Galerisi’nde, New York’ta ‘Gerginlik Anları’ seri çalışmalarından oluşan bir sergi açtı.

Sanatçı Tilki, bugüne kadar 6’sı yurtdışında olmak üzere 22 kişisel ve 35 karma sergi açtı. Eserleri, Devlet Resim Heykel, DYO, TRT, Esbank, Tarişbank, Türkiye İş Bankası sergilerinde ve uluslararası sergilerde yer aldı.

Yurtiçinde ve dışında özel koleksiyonlarda eserleri bulunan Şenol Tilki, çalışmalarını İzmir’de kendi atölyesinde sürdürmektedir. Ressam Tilki, Uluslararası Plastik Sanatlar Derneği üyesidir.

Tilki’nin, Sanko Park Alışveriş Merkezi 3’üncü katta bulunan Sanko Sanat Galerisi’nde açılan sergisi, 25 Ekim’e kadar her gün 10.00-22.00 saatleri arasında gezilebilecek.


SANKO SANAT GALERİSİ

Gaziantep’te 2004 yılında sanatseverlerin kullanımına sunulan ve sergi açmak için yurtiçi ve yurtdışından gelenlerin büyük beğenisini kazanan Sanko Sanat Galerisi, kent kültür ve sanat etkinliklerine önemli kazanımlar sağladı.

Kurulduğu tarihten bu yana, ikisi uluslararası ressamlar buluşması, birisi Salvador Dali sergisi olmak üzere, 168 sergiye ev sahipliği yapan Sanko Sanat Galerisi, 3 yıl önce taşındığı Sanko Park AVM’ye de farklı bir anlam kazandırdı.

(İHA)




Son Güncelleme: 22.10.2013 00:27
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.