4 tarihi eser için olumlu adım

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan'ın Çorum Belediyesi'ni ziyaretinde 4 tarihi yapı için olumlu adım atıldı.

03 Şubat 2020 Pazartesi 23:02
4 tarihi eser için olumlu adım

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, Valilik’te gerçekleştirilen değerlendirme toplantısının ardından Çorum Belediyesi’ni ziyaret etti.

Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, Bakan Yardımcısı Demircan’a çalışmalar ve yürüttükleri projelerle ilgili bilgi verdi.

HIDIRLIK KÜLLİYESİ

Edindiğimiz bilgilere göre, Bakan Yardımcısı Demircan, Çorum Belediyesi’nin inanç turizmine katkı sağlayacak olan Hıdırlık Külliyesi Projesi’ne kaynak desteği sağlama sözü verdi.

DİKİCİLER ARASTASI

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, bugün incelediği 300 yılı aşkın geçmişi bulunan ve dünyanın en küçük çarşısı olarak bilinen Dikiciler Arastası’nın restorasyonuna destek vereceğini açıkladı.

GÜPÜR HAMAMI

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, mülkiyeti özel şahıslara ait olan tarihi Güpür Hamamı için bakanlığın ilgili bürokratlarını çalışma yapması talimatı verdi. Bilindiği üzere Çorum Belediyesi Güpür Hamamı’nı Kent Meydanı Projesi’ne dahil ederek kültür turizmine kazandırmayı hedefliyor.

HASANPAŞA HALK KÜTÜPHANESİ

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, Bahçelievler Mahallesi’nda bulunan Hasanpaşa Halk Kütüphanesi’nin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın eski stadyum alanında yapmayı planladığı Kongre ve Kültür Merkezi bünyesine dahil edilmesini önerdi. Demircan, kütüphanenin daha geniş bir alanda daha kapasiteli ve modern şekilde yapılacağı sözünü verdi.

Yeni kütüphanenin kongre kültür merkezinin de canlanmasına katkı sağlayacağını belirten Demircan, mevcut kütüphanenin de belirli bir yaş grubuna hitap edecek şekilde yine kütüphane olarak kullanılabileceğini vurguladı.

BELEDİYE'DEN AÇIKLAMA BUGÜN GELDİ

Bu arada Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan'a brifing verdi. Başkanlık Makamında gerçekleşen toplantıda Başkan Aşgın, Çorum'daki tarihi yapılar ve turizme yönelik Belediyenin çalışmalarını anlattı.

Kale, Çöplük Çarşısı, Dikiciler Arastası, Velipaşa Hanı ve şehirdeki tarihi dokuyu ayağa kaldıracak diğer projelerle ilgili bilgiler aktaran Başkan Aşgın, Çorum'un manevi ikliminde önemli yeri olan Hıdırlık'ta yapmayı planladıkları çalışmayı da Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan'la paylaştı ve destek istedi. Hıdırlık'ta 1925 yılına kadar bir zaviyenin bulunduğunu ve o tarihte Hıdırlık Zaviyesinin yıkıldığını belirten Başkan Aşgın, "Hıdırlık Zaviyesinin yeniden  yapılmasını istiyoruz. Seçim dönemi verdiğimiz sözlerimizden biri de Hıdırlık bölgesinin yeniden ihya edilmesiyle ilgiliydi. Yıkılan yapıları yeniden ayağa kaldırmak istiyoruz. Şehrimizin kültürüne, birlik ve beraberliğinin oluşmasına büyük katkıları olan Hıdırlık Bölgesi, inanç turizmi açısından da Çorum'umuzu öne çıkaracaktır. Bu çalışmamızda Bakanlığımızın desteklerini talep ediyoruz" dedi.

Hdırlık Bölgesinin Çorum için çok büyük manevi anlam taşıdığını, hazırlanacak olan projede Vakıflar Bölge Müdürlüğü ile eşgüdümlü olarak hareket edilmesi konusunda mutabık kalındığını dile getiren Başkan Aşgın, hemen yanı başında yer alan 200 dönümlük Millet Bahçesiyle uyumlu bir projenin Çorum'a  çok yakışacağının altını çizdi.

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan da, Çorum’daki tarihi yapılan ayağa kaldırılması için destek sözü verdi.

Son Güncelleme: 04.02.2020 17:38
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.