5 türbe tescillendi

Ankara Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu, Çorum’un İskilip ilçesi Aşağışeyhler köyünde 5 adet türbeyi tescilledi.

24 Şubat 2022 Perşembe 08:07
5 türbe tescillendi

Ankara Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, Çorum’un İskilip ilçesi Aşağışeyhler köyünde bulunan 5 adet türbeyi tescilledi..

Hitit Üniversitesi İskilip Meslek Yükseokulu Mimari Restorasyon Programı Öğretim Üyesi Dr. Cemal Ekin’in başvurusu Üzerine, ilçeyşe bağlı Aşağışeyhler köyünde bulunan 5  adet türbe ve türbelerin yakınındaki mezarlık Kültür Bakanlığı Ankara Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından tescillendi.

TÜRBELER, AKŞEMSEDDİN HAZRETLERİNİN YAKINLARINA AİT

Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu uzmanları Akşemseddin ve Nurul Hüda Hazretlerinin yakınlarına ait olduğu bilinen 5 türbede incelemede bulundu. Aşağışeyhler köyünde yapılan çalışma sonrası 5 adet türbe ve yanındaki mezarlığın tescillenmesine karar verildi.

İŞTE KURUL KARARI

Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu'nun kararında, tescillenen türbe ve çevresinde izinsiz inşaat ve fiziki müdahalalerde bulunulamayacağı belirtilerek, şu ifadelere yer verildi. “Çorum İli, İskilip İlçesi Aşağışeyhler Köyünde tapunun 317 ada, 8 parselinde kayıtlı, mülkiyeti köy tüzel kişiliğine ait ahşap çantı tekniğinde inşa edilmiş 5 adet türbenin 2863 sayılı yasanın 6. Maddesinde belirtilen özelikleri taşıdığı anlaşıldığından korunması gerekli taşınmazın kültür varlığı olarak tescil edilmesine, koruma grubunun “1” olarak türbelerin yer aldığı 317 ada, 8 parselinde korunma alanı olarak belirlenmesine, kararımız eki tescil fişi ve koordinatlı haritanın onaylanmasına, bundan sonra parselde yapılacak tüm inşai ve fiziki müdahalelerde Koruma Bölge Kurulu’ndan izin alınmasına karar verildi.”

tür

Son Güncelleme: 24.02.2022 13:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Fikret Kısar 2022-02-24 14:10:59

5 yıldır sesimizi duyuradık, Akşemseddin Hazretlerinin Çilehanesi gübrelik halinde, atasına tarihine saygısı olan bu pisliği temizlesin. BESTAMİ Kaymakam temizletmişti, yine gübrelik olmuş.

Avatar
Bolu Çorder li 2022-02-24 14:20:23

Özel İdare Genel Sekreteri, İKİKİSE DERESEKİ EVLİK yolunun neden önemli olduğunu şimdi anlada, katır yolu gibi 5 km toprak yol var, icabına bak ve yap, Akşemseddin Hazretlerine hürmetine, Oğuzhan bey artık bir talimat verirsin adamına.

Avatar
Öz İskilip li 2022-02-24 14:33:18

Çorum un yiğit Valisi, Akşemseddin Hazretlerinin 600 yıllık çivisiz çatma camii ve çilehasini ziyarete bekliyoruz, birde Akşemseddin in yoluna el atıverin, İKİKİSE DERESEKİ EVLİK yolu çok kötü, yaparsa siz yaparsınız. İstanbul ve Karadeniz den gelenler için çok önemli, hayır dua alırsınız.

banner165