Adım adım kültür yolu

Çorum Belediyesi ‘Tarihi Kültür Yolu’ projesini adım adım ilerletiyor.

22 Şubat 2022 Salı 16:16
Adım adım kültür yolu

Çorum Belediyesi şehrin tarih, kültür ve turizmine katkı sağlaması beklenen ‘Tarihi Kültür Yolu’ projesini adım adım ilerletiyor. Çalışmaları yerinde inceleyen Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, kültür yolunun birkaç ay içerisinde tamamlanacağını kaydetti.

Kültürel kimliğin korunması, estetik sokak mimarisinin ortaya çıkartılması ve tarihi Çorum Sokağı’nın günümüze taşınması için Çorum Belediyesi tarafından hazırlanan Tarihi Çorum Sokağı Projesi’nde çalışmalar devam ediyor.  Şeyh Eyüp Sokak’taki “Tarihi Kültür Yolu” çalışmalarını inceleyen Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, projeyle ilgili bilgi verdi.

Çorum Kalesi ile Ulu Cami’yi kültür yoluyla buluşturmayı amaçladıklarını belirten Başkan Aşgın, çalışmalarda sona yaklaştıklarını bildirdi.  Velipaşa Konağı, Velipaşa Camisi ve Abbasoğlu Konağı’nın bulunduğu 300 metrelik kısımda çalışmaların devam ettiğini dile getiren Başkan Aşgın, “Öncelikle kaldırımları tarihi görünümüne kavuşturuyoruz. Ardından yolu Arnavut kaldırımlarıyla tarihi bir yol haline getirerek aydınlatmalarını yapacağız. Şeyh Eyüp Sokak, önümüzdeki birkaç ay içerisinde tarihi görünümüne kavuşmuş olacak. Ulucami önündeki tarihi meydanla kaleyi Kültür Yolu vasıtasıyla birleştirmiş olacağız. Birinci etap bu şekilde tamamlanmış olacak.” dedi.

Yakın bir zamanda İkiz Konaklar’ın ihalesinin de yapılacağını duyuran Başkan Aşgın, “İkiz Konaklar’da yöresel kahvaltı ikramı sunumu yapılacağı tesiste bir de butik otel yer alacak. Velipaşa Cami yanındaki Zafer İlkokulu’nun yıkımı da tamamlandı. Yeni Zafer İlkokulu da tarihi bir görünümle inşa edilecek. İhalesi ve yer teslimi yapılan yeni okul binası tamamlandığında tarihi görünümüyle Kültür Yolu üzerinde hizmet verecek. Böylece bir tarafta İkiz Konaklar bir tarafta Abbasoğu Konağı, Velipaşa Konağı, Velipaşa Camisi ve Zafer Okulu ile Belediye Binasına kadar devam eden Tarihi Kültür Yolu’nu tamamlamış olacağız.”dedi.

Çalışmaların hummalı bir şekilde devam ettiğini ifade eden Başkan Aşgın, Şeyh Eyüp Sokak’taki esnafa da teşekkür etti. Aşgın, “Esnafımızla beraber istişare içerisinde çalışmalarımıza devam ediyoruz. Tarihi Kültür Yolu’nu birkaç ay içerisinde tamamlayarak esnafımızın ve hemşehrilerimizin hizmetine sunmuş olacağız.”dedi.

Son Güncelleme: 15.04.2022 10:37
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Çorum'lu 2022-02-22 17:05:36

Gazi ve İnönü Caddelerini araç trafiğine kapatıp, İstanbul'da ki İstiklal Caddesi gibi yapıp, ortasındanda Nostaljik bir Tramvay yapılırsa ÇORUM bambaşka bir çehreye bürünür.

Avatar
Salih 2022-02-22 18:39:43

Çorumlu rumuzlu kardeşime aynen katılıyorum.Tüm kalbimle destekliyor ve alkışlıyorum.

Avatar
GEÇCEK 2022-02-22 19:24:17

Bu düzenleme yapılan yerlerdeki kiraya verilecek işyerlerini de yandaşlara ihale edilecek mi? “Velipaşa Konağı ihalesi siparişe gitmedi” diyecek biri varmıdır acaba!
Vicdan merhamet kalmadı. Bu kararda olmaz.
İhale maddelerinde;
*çember sakalı olacak,
*Torba ..tlü olacak
Diye maddeler de varmış. Doğrumu!