Akörenliler şenlikte buluştu

Osmancık ilçesine bağlı Akören Köyü Derneği tarafından şenlik düzenlendi.

21 Temmuz 2015 Salı 17:58
 Akörenliler şenlikte buluştu


Osmancık ilçesine bağlı Akören Köyü Derneği tarafından şenlik düzenlendi. 

Akören yayla şenliğine Osmancık Belediye Başkanı Hamza Karataş, HSYK Hakimi Zübeyir Kalabalık, Süleyman Demirel Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şakir Şahin, Ak Parti İlçe Başkanı Necmettin Tatar, Çorum Dernekler Federasyonu Genel Başkan Vekili Cemil Yaşkabak ve Akören Derneği Başkanı Ünal Kalabalık ve vatandaşlar katıldı.

Yöresel yarışmalar ve eğlencelerin düzenlendiği şenlikte Karakucak Güreşleri de yapıldı. Yoğun ilgi gören güreşlerde Osmancık ve köylerinden gelen pehlivanlar kıyasıya mücadele etti. Başpehlivanlık güreşlerinde Sadullah Kalabalık birinci, Ercan Bıyıklı ikinci, Şenol Uslu üçüncü oldu. Başpehlivanların ödüllerini Çorum Dernekler Federasyonu Genel Başkanvekili Cemil Yaşkabak verdi.

Akören Köyü Derneği Başkanı Ünal Kalabalık, yayla şenliklerini geleneksel hale getirdiklerini belirterek “Yaylanın mesire alanı olarak düzenlenmesi çalışma başlattık. İlk olarak ulaşım ve ağaçlandırma çalışmasıyla başladık bu kapsamda yaklaşık bin fidanı toprakla buluşturduk fidanların dikiminde gösterilen samimi yardım ve özveri için emeği geçenlere ayrıca teşekkür ediyorum. İlerleyen zamanlarda sizlerin de maddi ve manevi destekleriyle İnşallah bir çeşme ve bir de Mescit yapacağız” dedi.

Osmancık Belediye Başkanı Hamza Karataş da “Akören Derneği yönetimine böyle bir çalışma yapmış olmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Yılda bir defada olsa şehir dışında yaşayan Akörenlilerin ve civardaki hemşehrilerimizi bir araya getirmek çok önemi bir şey. Birlik, beraberlik, dayanışmanın da artmasına vesile oluyorlar.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından şenliğe katkılarından dolayı HSYK Hakimi Zübeyir Kalabalık,Ak Parti İlçe Başkanı Necmettin Tatar ve Zübeyir Ateş’e plaket verildi.

Şenlikte ağalık seçimi de yapıldı. Etinliklere 10 bin TL bağış yapan Muharrem Ateş güreş ağası seçildi. Ateş’in ağalık plaketini geçen yılın güreş ağası takdim etti.




İHA

Son Güncelleme: 21.07.2015 17:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165