Akşemseddin fethe uğurlanacak

Çorum'un İskilip ilçesinde düzenlenecek olan Akşemseddin Panelinin oturum başkanlığını Prof. Dr. Bünyamin Erul yönetecek

27 Nisan 2021 Salı 02:34
Akşemseddin fethe uğurlanacak

29 Mayıs 'ta İskilip Otağ Çadır Salonda yapılacak olan Akşemseddin Panelinin oturum başkanlığını Prof. Dr. Bünyamin Erul yönetecek. Panel organizasyonunu hemşehrimiz Fikret Kısar, konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Fikret Kısar yaptığı açıklamada şu bilgileri verdi; “Akşemseddin Hazretlerinin Beypazarından sonra İskilip'in Evlik köyünde yaşadığı ve İstanbul’un Fethine Evlik’te hazırlandığı bilinmektedir, Evlik’de Akşemseddin’ in yaptırdığı 600 yıllık Çivisiz Çatma Camii halen ayakta olup 6. Oğlu Nurül Hüda’nın mezarı da İskilip’tedir.

Erul; uzun yıllar Din İşleri Yüksek Kurul Üyeliği yapmış  ve Hadislerle İslam kitabının yazarlarından olup İskilip’ten evlidir.
Erul Prof Mücteba Uğur’un asistanı iken 1997 yılında Iskilip’te düzenlenen sempozyumda İskilipli alimler ve eserleri ile ilgili tebliğ sunmuştur. Prof  Bünyamin Erul, Bolu’da İskilipli Alimler Sempozyumunda  ise hocası Mücteba Uğur  ve kitaplarını anlatmıştı.

Akşemseddin paneli 29 Mayıs'ta İskilip Belediyes’inin  salon desteği ile otağ görünümlü çadırında sosyal mesafe kurallarına uygun olarak yapılacaktır.

Akşemseddin Hazretleri İskilip Akşemseddin Anadolu Lisesi Mehteran bölüğü eşliğinde katılımcılar ve İskilip halkı ile beraber temsili olarak İstanbul’un Fethine uğurlanacak."

Son Güncelleme: 28.04.2021 09:41
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Hikaye 2021-04-28 10:54:31

Milletin gündemi ne bunların gündemi ne.. Hayal ürünü şeylere ayrılan bütçe senin benim cebimden gidiyor..

Avatar
Salim 2021-04-28 11:07:33

Hocam bir tarikçi olarak sizden ricamdır. Lütfen bu masa başı uyduruk magazinel konulara alet olmayın. Bilimsel değil. Lütfen.

Avatar
Hsmdi 2021-04-28 10:47:37

Oskoca profesör bu konuya alet oluyor. Ne alaka? Fetih zamanında Akşemseddin in İskilip le bir alakası yok. İskilip, Osmancık çok önceleri. Arada en az 35-40 YIL var. Hocam sonradan masa başında tarih yazıp uydurmayın böyle bilim olur mu? Lütfen tarihin magazinleşririlmesine alet olmayın. Hiç hoş değil. Bir bilim adamına yakışmıyor.

Avatar
Ankaradan İskilip li 2021-04-28 23:44:41

Vakıflar Genel Müdürlüğü Uzmanı Ali Kılcı beyin Akşemseddin kitabı basılıyor, tamamen Osmanlı arşivler ve Vakıflar kayıtlarından belgeli kitap 29 Mayıs İskilip panelinde ücretsiz olarak dağıtılacaktır. Yorum yapan cahil panele gelme cesaretin yoksa adını soyadını yaz gönderelim, belki okurda cehaletin gider, her şey parayla değil, sen Çorum lu olamazsın, çünkü memleketimde böyle sakat düşünce yoktur.

Avatar
İskilip li 2021-04-28 22:57:45

Kıskanma, Bilimsel paneli küçük düşürmek çok ayıp, panelist Doç Dr Muhammed Ali Yıldız Akşemseddin konusunda doktora yapmış hocamızdır, Doç Dr Şaban Karasakal Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Akşemseddin İlimler Başkanıdır, Ali Kılcı bey Vakıflar Gen Md uzmanı olup, arkadaşlarımız 2 yıl önceki BAİÜ panelin konuşmacılarıdır.

Avatar
Boludaki İskilip 2021-04-28 23:10:31

Fotoğraftaki çivisiz tarihi çatma camii deden mi yaptı tarih bilmez,Camii kitabesi Yavuz Sultan Selim in Veziri Sinan Paşa tarafından yazdırılmış olup, Vakıflar Genel Müdürlüğünden tescillidir, gitde gör cahil

Avatar
Fikret Kısar 2021-04-28 23:18:51

Bolu da 2 yıl önceki Akşemseddin paneli tüm kamuoyunun takdirini kazandı. Dününü bilmeyen yarınına ışık tutamaz. Hocalarımız tek kuruş almadığı gibi, tüm masraflar tarafımızdan olup Belediyenin sadece salon desteği vardır, bilesiniz, gölge etmeyin başka ihsan istemeyiz, Çorum a selamlar.

Avatar
Bolu Çorder li 2021-04-29 00:00:46

Bizim memlekettimiz için yaptıklarımızı kirli siyasetinize karıştırmaya, siz aranızda kendiniz çalın, kendiniz oynayın, bu İskilip kıskançlığı nedir, elbirliği ile güzel İlçemizi son 30 yılda köye çevirdiniz, Habercim 19 dayanamadı, pozitif ayrımcılık yapacağım dedi, teşekkürler.