Alacahöyük kırmızıya büründü

Türkiye'nin ilk milli kazı alanı unvanına sahip Çorum'daki Alacahöyük Ören Yeri, Kızılay için kırmızıya büründü.

11 Haziran 2021 Cuma 23:58

Türkiye'nin ilk milli kazı alanı unvanına sahip Çorum'daki Alacahöyük Ören Yeri, Türk Kızılay’ın 153. kuruluş yıldönümü nedeniyle kırmızıya büründü.

11 Haziran 1868’de kurulan Türk Kızılayı’nın kuruluş yıldönümü çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Bu kapsamda Turizm Bakanlığı ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ve Türk Kızılayı’nın katkılarıyla Hititler'in önemli bir kültür ve sanat merkezi olan Alacahöyük ören yerindeki Sfenksli kapı kırmızı ışıkla renklendirildi.

Çorum Müze Müdürü Metin Çakar, 11 Haziran 1868 yılında kurulan Hilali Ahmer Cemiyeti ve günümüzde bilinen adıyla Türkiye Kızılay Derneğinin kuruluşunun 153 yıldönümü nedeniyle önemli simgesel yapılar bu gece kırmızı ışıkla aydınlatılacağını belirterek, “Kızılay, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile gerçekleşen proje kapsamında ülkemizdeki simgesel yapılar ve Türkiye’deki önemli arkeolojik yapılardan Göbeklitepe, Patara Antik Kenti ve ilimizde bulunan Türkiye’nin arkeolojik kazılarından Alacahöyük ören yerinde Sfenksli kapıda bu gece kırmızı ışıkla aydınlatılmasını gerçekleştiriyoruz. Kızıkay’ın 153. Yıldönümünü kutluyoruz. Bu proje kapsamında bizde Alacahöyük’te Sfenskli kapıyı Kızılay’ın rengi olan kırmızı ile aydınlattık” dedi.

İHA

Son Güncelleme: 12.06.2021 00:12
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
İskilipden 2021-06-12 00:13:34

Çorum türihi zenğinliği o kadar çokki.
Göbeklitepe neden parladı?
Çorimda yokmu tarihi zenğinlik. var ama kullanamıyonuz.
dünyanın merkezi Çorum amma hat ettiği değeri alıyormu

banner165