Aliya duygulandırdı

Bilge Kral Aliya İzzetbegoviç’in hayatını anlatan oyun duygulandırdı

25 Ocak 2018 Perşembe 13:49
Aliya duygulandırdı

Bosna Hersek’in efsanevi lideri Aliya İzzetbegoviç’in hayatını konu edinen “Aliya” tiyatro oyunu Çorumumlu tiyatro severleri hayli duygulandırdı.

Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından organize edilen tiyatro gösterisini Çorum Valisi Necmeddin Kılıç, Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ömer Arslan, Çorum Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mustafa Ercan, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hüseyin Kır ile birlikte çok sayıda sanatsever izledi.

Kendisini İslam dünyasının bir neferi olarak gören Aliya İzzetbegoviç’in cezaevinde geçen zamanı, Bosna’nın parçalanmasına izin vermeyen halkın İzzetbegoviç başkanlığında bir parti kurması ve Cumhurbaşkanı seçilmesini anlatan oyunda Boşnak halkın savaş döneminde uğradığı zulmü tüm açıklığıyla ortaya koyması, Avrupa’da 200 bin Müslümanın sadece Müslüman olduğu, insan hakları ve demokrasiye inandığı için katledildiği, savaş döneminde Avrupa ülkelerinin Bosna Hersek’i nasıl yalnız bıraktığı ve Türkiye ve İran’ın ise Müslümanların yanında yer alması konularına yer verildi.

Program sonunda Çorum Valisi Necmeddin Kılıç ve Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül Aliya tiyatro oyunun yazarı Elçin Gürler’e saat kulesi maketi ve çiçek takdim etti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.